Avustralya Başbakanı Turnbull'dan Trump taklidi

Avustralya Başbakanı Turnbull'dan Trump taklidi

Başbakan Turnbull’un, ABD Başkanı Trump’ı taklit ettiği görüntüleri ortaya çıktı

MELBOURNE (AA) - Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull’un parlamentoda ABD Başkanı Donald Trump’ı taklit ettiği görüntüler basına sızdı.

Avustralya Yayın Kurumunda yer alan habere göre, Avustralya Federal Parlamento binasında çarşamba gecesi gerçekleşen geleneksel Kış Ortası Balosu’nda, Başbakan Turnbull'un, ABD Başkanı Trump’ın taklitini yaptığı görüntü ve ses kayıtlarının medyaya sızması ülkede gündem oldu.

Sızan görüntülere göre kürsüye gelen Turnbull'un, katılımcıların kahkahaları eşliğinde Başkan Trump’ın konuşma üslubunu taklit ederek, "Donald ve ben seçimlerde kazandıkça kazanıyoruz. Çok kazanıyoruz. Hiç bir zaman kazanmadığımız kadar kazanıyoruz, seçimleri kazanıyoruz, kazanıyoruz. Bunlar sahte seçimler değil, sahte seçimler değil onlarda kazanmıyoruz, gerçek seçimlerde kazanıyoruz." ifadelerini kullanıyor.

Turnbull'un medya mensuplarına yönelik düzenlediği ancak çekim ve ses kaydı almanın yasak olduğu programda görüntüleri sızdıran Kanal 9 (Channel Nine) Politika Editörü Laurie Oakes, protokolü bozarak halkla paylaşmayı seçtiğini söyledi.

-Turnbull, "hafif sevecen iyi niyetliydi"

Trump taklidini savunan ve alay etmek niyetinde olmadığını belirten Turnbull ise "Hafif, sevecen, iyi niyetliydi ve esprilerin odak noktası bendim. Bence iyi niyetle yapılmıştı, eğlenceliydi, bazen gülüp hafiflememiz lazım." dedi.

ABD Elçiliği, "amaç mizah yapmaktı"

ABD’nin Avustralya Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Turnbull’un konuşmaları "iyi mizah" olarak nitelendirilerek, ‘‘Amacı mizah yapmaktı biz de bunu öyle kabul ediyoruz.’’ ifadesi kullanıldı.

Avustralya ile Barack Obama yönetimi arasında imzalanan, Manus ve Nauru gözaltı merkezlerindeki sığınmacıların ABD’ye yerleştirilmesi anlaşması, seçimleri Trump’ın kazanması üzerine krize neden olmuştu. Başkan Trump anlaşmayı, "şimdiye kadar gördüğü en kötü anlaşma'' diye tanımlamıştı.

İki liderin konuyu telefonda görüşmesi de medyaya sızmış Trump’ın Turnbull'a "Bu, şimdiye kadarki en kötü telefon görüşmesiydi" ifadesini kullanarak telefonu yüzüne kapattığı ortay çıkmıştı.

İki ülke arasındaki ilişkiler, Turnbull’un ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında Trump’ın Avustralya ile ilişkileri ‘‘fantastik’’ olarak tanımlaması ile normale dönmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.