Avusturya'dan ilginç öneri

Avusturya'dan ilginç öneri

Avusturya Ticaret Odası Başkanı Christoph Leitl, Profil dergisine verdiği mülakatta çok tartışılacak sözlere imza attı.

Leitl, krizdeki Yunanistan'ın ücra ve kimsenin oturmadığı adalarını Türkiye'ye satmasını önerdi. Mülakatta Yunanistan'a yönelik her yardım paketinin tümAvrupa'daki Yunanistan karşıtlığını artırdığını ifade eden Leitl, yardıma ihtiyacı olan bu ülkenin sembolik olarak böyle bir adım atabileceğini söyledi.

"Haritada Türkiye oldukça yakın ve bu boş adalara ilgi gösterebilir. Yunanistan sembolik olarak egemenliğinden küçük bir parça verebileceğini göstermiş olur" ifadelerini kullanan Christoph Leitl, ısrarla kendisine ciddi olup olmadığını soran gazeteci Josef Redl'a ciddi olduğu cevabını verdi. Bu adımla Kıbrıs sorununun çözümüne de bir katkı yapılacağını kaydeden Leitl, adaların satılmasının "Yunanistan'ın kendi egemenliğinin bir kısmından vazgeçerek yapılan yardımlara teşekkür mahiyetinde bir anlam taşıyacağını" ifade etti.

"Türkiye kurtarma paketine katılmadı. Bu teklifin Yunanistan'ı aşağılamak olduğunu düşünmüyor musunuz?" sorusuna cevap veren Leitl, "Böyle bakarsınız haklısınız. Ancak tersten bakarsanız böyle bir adım Avrupa'daki aşırı sağcılara nasıl etki eder?" dedi. Adaların satılmasının Yunanlıların kendilerine olan özgüveni ile ortaya konacak sembolik bir adım olacağını kaydeden Leitl, bu teklifin Yunanistan'dan gelmesi gerektiğini belirtti.

YUNANİSTAN VİYANA BÜYÜKELÇİSİ THEMİSTOKLİS DİMİDİS: AÇIKLAMALAR KÖTÜ BİR ŞAKA

Avusturya Ticaret Odası Başkanı Christoph Leitl'ın adaların satılmasına ilişkin mülakatına ilk tepki Yunanistan'ın Viyana Büyükelçisi Themistoklis Dimidis'ten geldi. Dimidis, Leitl'ın ifadelerine "Açıklamalardan derin üzüntü duydum. Söylenen ifadeler kötü yapılmış bir şaka niteliğinde. Yunanistan kendi sınırlarından asla vazgeçmeyecektir" ifadeleriyle cevap verdi.

Bir dönem Avusturya Cumhurbaşkanlığı için de adı geçen Christoph Leitl, Avusturya'da önemli bir siyasi aktör olarak biliniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.