Avusturya'da İsrail'e boykot çağrısı

Avusturya'da İsrail'e boykot çağrısı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir grup, Filistin'deki işgalin sonlandırılması için terör devleti İsrail'in boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir grup, Filistin'deki işgalin sonlandırılması için İsrail'in boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Kendilerine "Uluslararası Boykot, Tecrit ve Yaptırım Hareketi" (BDS-Movement) adını veren bir grup, Stefanplatz Meydanı'nda toplanarak İsrail yönetimini protesto etti.

Terör devleti İsrail'in Filistin ve Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıların fotoğraflarını sergileyen grup, Filistin bayrakları açtı. "İsrail'e boykot, Filistin'e özgürlük" sloganları atan grup, ABD ve Avrupa Birliği'ni harekete geçmeye davet etti.

Grup adına yapılan açıklamada, terörist İsrail'in 1967 öncesi sınırlara geri çekilmesi ve Filistin'in tanınması istendi. Küresel güçlerin İsrail yönetimini şımartan politikalar izlediği vurgulanan açıklamada, İsrail yönetimine yönelik küresel boykot, tecrit ve yaptırım politikaları uygulanması çağrısı yapıldı.

Eylemde kısa bir konuşma yapan İsrailli insan hakları aktivisti Ofer Neiman ise ABD ve AB'nin işgalci İsrail yönetimine cesaret veren politikalar izlediğini belirterek, "Filistin topraklarındaki işgaline son vermesi ve ekonomik ve siyasi baskı oluşturmak amacıyla İsrail'e boykot uygulanmalıdır" dedi.

Grup açıklamanın ardından, olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.