Avusturya'da "TTIP ve CETA" protestosu

Avusturya'da "TTIP ve CETA" protestosu

Avusturya'da binlerce kişi, AB ile ABD ve Kanada arasında müzakereleri devam eden serbest ticaret anlaşmalarını protesto etti.

VİYANA (AA) - Avusturya'da binlerce kişi, AB ile ABD ve Kanada arasında müzakereleri devam eden serbest ticaret anlaşmalarını protesto etti.

TTIP ve CETA'yı Birlikte Durduralım Platformu üyeleri, Viyana başta olmak üzere Linz, Graz, Salzburg ve Innsbruck şehirlerinde eylem düzenledi. Eylemlere 15 binin üzerinde kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Başkent Viyana'da Karlz Kilisesi önünde toplanan yaklaşık 7 bin kişi, Avrupa Birliği (AB) ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında imzalanması planlanan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) anlaşması ve AB ile Kanada arasında imzalanacak olan Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması'nı (CETA) gösterilerle protesto etti.

Üzerinde "TTIP ve CETA'yı birlikte durdururuz" yazan pankart açan eylemciler, müzik, slogan ve ıslıklar eşliğinde Avusturya Parlamentosuna yürüdü.

Meclis önünde toplanan eylemciler, anlaşmaların yatırımlar, tarım, çevre, sosyal sistem, gıda güvenliği, kamu hizmetleri ve işçi haklarını olumsuz etkileyeceğini ileri sürdü.

Anlaşmaların büyük şirketlerin çıkarına hizmet ettiğini ve müzakerelerinin şeffaf yürütülmediğini ifade eden eylemciler, daha adil bir dünya için TTIP ve CETA anlaşmalarının iptal edilmesini istedi.

CETA anlaşmasının, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da 22-23 Eylül tarihinde düzenlerecek AB Ticaret Bakanları toplantısında ele alınacağını belirten eylemciler, Avusturya hükümetini anlaşmayı reddetmeye çağırdı.

TTIP anlaşmasının müzakereleri devam ederken CETA anlaşması, AB tarafından kabul edildikten ve üye ülkelerin Meclislerinde onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Eylem, parlamento binası önünde yapılan açıklamalardan ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.