Avusturya'da Türk çocuğa terör suçlaması

Avusturya'da Türk çocuğa terör suçlaması

Avusturya'da Mertkan G. isimli 14 yaşındaki Türkiyeli çocuk, 'terör' suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Sankt Pölten kentinde yaşayan Mertkan G. terör örgütlerine destek ve saldırı planlamakla suçlanıyor.

Avusturya’da yaşayan 14 yaşındaki Türk genci, bombalı saldırı düzenledikten sonra Suriye'de IŞİD saflarına katılmayı planladığı gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.

 

BOMBALI SALDIRI PLANLAMAKLA SUÇLANIYOR
AFP’nin haberine göre, 2007’de Türkiye’den Avusturya’ya göç eden bir ailenin oğlu olan Mertkan G. isimli genç Viyana’daki bir tren istasyonuna bombalı saldırı planlamakla suçlanıyor.

 

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDİYOR
İnternetten bomba yapımını araştırdığı belirtilen ve bugün mahkeme karşısına çıkan genç, geçtiğimiz Ekim ayında tutuklandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Şartlı tahliye kurallarını ihlal ettiği için de Ocak ayından bu yana tutukluluk hali devam ediyordu.

 

Sankt Pölten kentinde yaşayan Mertkan G.’nin terör örgütlerine destek vermek ve saldırı planlamak suçlarından 5 yıla kadar hapsi istenecek.

 

'ÖYLE BİR NİYETİ YOKTU'
Tutuklu gencin avukatı Rudolf Mayer, müvekkilinin bomba yapımını hayata geçirme niyetinin olmadığını sadece “fikir olarak” araştırdığını savundu. Mayer, gencin önümüzdeki hafta 15 yaşını dolduracağını belirtti.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.