Axa, Japonya depreminin yaralarını sarıyor

Axa, Japonya depreminin yaralarını sarıyor

Axa Japan deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya’ya 50 milyon yen bağışlarken, Axa Grubu ülkeye yardım için 1 milyon dolar taahhütlü bir yardım fonu kuracağını bildirdi.

Firmadan konuyla ilgili yapılan açıklamada depremin Japonya, dünya ekonomisi, sigorta ve reasürans firmaları bakımından faturasını belirlemek için çok erken olduğuna işaret edilirken, şu ifadelere yer verildi:

“Sadece deprem değil, onu izleyen yangın ve tsunami sebebi ile oluşan büyük hasarlar söz konusu olduğu için Japonya’da durum oldukça karışık mahiyette. Ülkede konutlar için deprem sigortası teminatı, 67 milyar ABD Doları tutarındaki bir limit ile JERP, (Japan Earthquake Reinsurance Pool) tarafından veriliyor ve bu risk genelde özel sektör tarafından tekrar sigortalanmıyor. Ancak, deprem sonrasında çıkan yangınlar özel sektörde kapsam içerisine alınıyor.”

Axa Sigorta’nın Japonya’da meydana gelen depremin sigorta sektörüne esas etkisinin uzun vadede görüleceğine vurgu yaptığı açıklamada, “Afet sonucu, halen net olmasa da uzman çevrelerce şirketlerin finansal yapılanmalarının bu yararları karşılayacak yeterlikte olduğu belirtiliyor. AM Best ise sigorta şirketleri için herhangi bir reyting gerilemesi beklemiyor.” denildi.
Açıklamada reasürans yenilemeleriyle ilgili olarak da şunlar kaydedildi:

“Avustralya’da görülen sel hasarları ile sigortacılara 6-12 milyar dolar civarında bir maliyeti olduğuna kanaat getirilen Şubat 2011 tarihli Yeni Zelanda deprem hasarına ilaveten, Japonya depremine dair tahmini maliyetler de göz önünde bulundurulduğunda reasürörlerin katastrofik rezervlerinin inebileceğini bekliyoruz. Bizim öngördüğümüz senaryo öncelikle 2011 Nisan, Temmuz yenilemelerinde, akabinde de 2012 yenilemelerinde, reasürans maliyetlerinde bir artış olacağı yönünde.”

AXA JAPAN 8 BİN KİŞİYLE HİZMET VERİYOR

Açıklamada bir sigorta şirketinin görevinin insanları beklenmeyenden korumak olduğu belirtilirken, “Afetin büyüklüğü elemanlarımıza, ailelerine, müşterilerimize, dağıtım kanallarımıza ve iş ortaklarımıza karşı sorumluluğumuzun bir hatırlatıcısı olmuştur.” denildi.

AXA Japan’ın afet alanında ikamet eden elemanlarına destek olmak için 50 milyon Japon Yeni fon ayrıldığının aktarıldığı açıklamaya şöyle devam edildi:

“Ayrıca müşterilerine en çok ihtiyaç duydukları bu günlerde hizmet verebilmek için, merkez ofisten hasarlı bölgelere destek birimleri yönlendirerek operasyonları en kısa zamanda çalışır duruma getirme çabasındalar. Axa Japan depremin açtığı yaraları sarabilmek ve hasarları en kısa zamanda ödeyebilmek için gerekli aksiyonlar alıyor. Hasar ödeme süreçleri kısaltıldı. Finansal güçlük yaşayan müşteriler için prim ödemeleri 6 ay ertelendi. Müşteri hizmetleri ve hasar yönetimi için ücretsiz hatlar kuruldu.”

Axa Japan’ın Japonya’ya 50 milyon Japon Yen’lik bir bağış yaptığı bildirildi. Bununla birlikte Axa Grubu'nun da Japonya’ya yardım için 1 milyon dolar taahhütlü bir yardım fonu kuracağı ifade edildi.

haber7

 

Etiketler :