Ayakta alkışlayan gazeteciler

Ayakta alkışlayan gazeteciler

CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay salonuna girerken Hürriyet Gazetesi’nin haber müdürü ve yazarı Tufan Türenç...

CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay salonuna girerken Hürriyet Gazetesi’nin haber müdürü ve yazarı Tufan Türenç’in ayağa kalkarak uzun süre alkışladığı görüldü. CHP kurultayını takip eden olayın şahidi Star Gazetesi yazarı Elif Çakır, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'le yaptığı özel görüşmeyi de anlattı;

Kemal Kılıçdaroğlu'nun direk Başbakan Erdoğan'ı hedef alan kurultay konuşması en yakınındaki isim olan Gürsel Tekin'i şoke etti. Ekip olarak hazırlanan metne operasyon yapıldığını söyleyen Tekin ilginç bilgiler verdi.

CHP Kurultayını takip eden Star Gazetesi'nin yeni yazarı Elif Çakır, kurultay esnasında Radisson Otel’de yemek yerken yanına gelen CHP istanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’le görüştüğünü ve Tekin’in, Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’na, polemik içermeyen, iktidara muhalefet etmeyen bir konuşma metni hazırladıklarını ama bunun gece yarısı operasyonuyla değiştirildiğini söylediğini kaydetti.

"METİNDEN HABERİM YOK"

Kurultay esnasında 24 TV’ye telefonla bağlanan Elif Çakır, Gürsel Tekin’in “CHP olarak bizim bu halka ne yapacağımızı anlatmamız gerekiyor. Şu anda bütün Türkiye bizi izliyor. Genel başkan olarak CHP’deki değişimi anlatması gerekiyordu.” dediğini ve Kılıçdaroğlu’nun Kurultayda yaptığı konuşma metninden haberi olmadığını kaydettiğini aktardı.

"MEDYA YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR"

Tekin’in Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmadan kesinlikle memnun olmadığını belirterek, “Biz böyle bir konuşma beklemiyorduk. Kesinlikle polemik ve iktidara muhalefet olmayacaktı. İstediğimiz ve ekip olarak hazırladığımız metin tamamen CHP’deki değişimi, yeni vizyonunu anlatan bir metindi. Ben de ilk defa şimdi dinliyorum.” dediğini ifade eden Çakır, CHP İstanbul İl Başkanı Tekin’in “Medya Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanlış yönlendiriyor” serzenişinde bulunduğunu da ifade etti.        

TÜRENÇ AYAKTA ALKIŞLADI

Kurultay salonundan izlenimler de aktaran Elif Çakır, Kemal Kılıçdaroğlu salona girerken Hürriyet Gazetesi’nin haber müdürü ve yazarı Tufan Türenç’in ayağa kalkarak Kılıçdaroğlu’nu uzun süre alkışladığını da söyledi.

Etiketler :