Ayaydın'ın editör kurbanı olmuş

Ayaydın'ın editör kurbanı olmuş

Vatan yazarı Aydın Ayaydın'ın Kılıçdaroğlu ile ilgili yazısını gazeteye koyan editör yazıyı kısaltmak istedi, ancak işi arap saçına çevirdi.


Vatan gazetesi yazarı Aydın Ayaydın, 11 Mart 2009 tarihli 'Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın karizmasıyla mücadele ediyor' başlıklı yazısında, Kemal Kılıçdaroğlu ile yediği yemekte yaşananları ve CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının projelerini aktardı.

KILIÇDAROĞLU: "KAPALIÇARŞIYA HENÜZ GİTMEDİM"

Yazar yemeğin nerede ve ne zaman yenildiğini yazmadı. Ancak bu bilgi yazıda geçen bir iddia için oldukça önemliydi. Aydın Ayaydın, yazısının sonuna şu notu düştü: “Kılıçdaroğlu, AKP tarafından kendisi için çıkarılan dedikodulardan da şu örnekleri verdi: ‘Seçim çalışması için henüz Kadıköy’e gitmemişken şu yalanı yaydılar. Güya Kadıköy’de bir seçim çalışmasında demişim ki ben kazanırsam Kadıköy ismini Hakimköy olarak değiştireceğim. Oysa ben Kadıköy’e daha gitmedim.

İkincisi, ‘Kılıçdaroğlu Kapalıçarşı esnafına demiş ki, ben kazandığımda Kapalıçarşı’nın üstünü açacağım’ söylentisini yaymışlar. Oysa ben Kapalıçarşı’ya henüz gitmedim.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzından ‘Ben Kapalıçarşı’ya gitmedim’ diye aktaran yazar, birçok medya kuruluşun genişçe yer verdiği Kapalıçarşı ziyaretini görmezden geldi. Vatan gazetesinin internet sitesinde de ‘Katibimin paçası çamur’ başlığıyla 02 Mart tarihinde Kılıçdaroğlu’nun Kapalıçarşı ziyareti haberine yer veriliyor.

AYDIN AYAYDIN EDİTÖR KURBANI OLMUŞ!

Haber7'nin haberi üzerine Aydın Ayaydın telefonla arayarak, gazetedeki yazıda Kılıçdaroğlu'nun 'Oysa ben Kapalıçarşı’ya henüz gitmedim' sözünün 'Oysa ben Kapalıçarşı'ya henüz gitmemişken' şeklinde olması gerekirken, yazısının biraz uzun olduğunu ve sayfaya koyan editörün birkaç yerden kestiğini ve dolayısıyla böyle anlam çıktığını belirterek kendisi adına düzeltilmesini istedi.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :