Ayda 250 TL'ye ev müjdesi

Ayda 250 TL'ye ev müjdesi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de vatandaşlara 250 TL kira ile 25 bin konut yapılacağını söyledi. İlk etapta konut verilecek vatandaşlar ise evli, çocuklu ve evi olmayanlar.

Seçime bir hafta kala seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Zeybekci, Denizli'de bir basın toplantısı düzenledi.

Denizli için çok önemi bir projeye başladıklarını belirten Bakan Zeybekci, "Belediye başkanlığı dönemimden itibaren birçok kent projesine ön ayak olduk. Denizli'de Aktepe bölgesinde kaçak yapılara izin vermeyerek konutlar konusunda faaliyete geçirdik. Bu sayede kiralar düştü. Biz bu konuda istediğimizi elde etmiş olduk. Birçok ilçede de TOKİ ile binalar yaptık" dedi.

Geçen yıllarda Denizli'de yeniden ev sorununun başladığını kaydeden Zeybekci, şunları söyledi: "2014 yerel seçimleri sırasında yaptığımız çalışmalarda halkımızla konuştuk. Sorunları dinledik. Gördük ki konut ve kira konusunun yeniden gündeme geldiği gördük. Kiraların yüksekliği sorununun çoğaldığını gördük. Bu kez az sayıda konutla çözülemeyeceğini gördük. Özel sektör pek ucuz konut işine girmiyor. Bu konuda araştırma yaptık. Finansmanını araştırdık. Biz Denizli olarak TOKİ'den daha ucuza yapabiliriz. Acil ihtiyacı olan insanlar var. Bunu gördük. 22 bin civarında konut yapılırsa yeterli olacağını gördük. Alanlarını belirledik. Laodikya Antik Kenti'nin ilerisinin olduğu bölgeye, Göveçlik'e, Honaz yakınlarına, Acıpayam, Çivril, Tavas ve Sarayköy'de evler yapılacak. Üçler'de Şehir Hastanesi'nin olduğu bölgede yapılacak. Eşzamanlı ilerleyecek. Tavas'ta Serinhisar, Acıpayam Çivril'de olacak. Diğer ilçelerde de 250 konut talebi olduğu anda inşaat başlayacak. Yarından itibaren Denizli BŞB talep kayıt işine başlayacak."

"AYDA 250 TL'YE EV SAHİBİ YAPACAĞIZ"

Ev verirken önceliklerinin olduğunu ifade eden Zeybekci, "En avantajlı olan kişiler, evli, çocuklu ve evi olmayanlar. İlk olarak bu vatandaşlarımıza ev vereceğiz. Emekliye, bekarlara da evler yapacağız. Finansı ile ilgili problemleri çözdük. 2 milyar TL'ye malolmasını bekliyoruz. 12 ayda tamamlanacak. Ayda sadece 250 TL'ye herkesi ev sahibi yapacağız. Tefe, tüfe haricinde bu rakam artmayacak. Evler 2 artı 1 şeklinde olacak. Denizli'de bu projeyi bitirdiğimizde herkesi ev sahibi yapacağız. Denizli sürekli gelişen bir şehir. Denizli bir cazibe merkezidir. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ulaştırma, altyapı her şey tamam. İki büyük banka ile bu projeyi bitireceğiz. Denizli'ye hayırlı olsun. Bu sorunu kökten çözeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.