Kütahyalı: Yılmaz Özdil kovulacak

Kütahyalı: Yılmaz Özdil kovulacak

Aydın Doğan Yılmaz Özdil'in biletini kesti.

Cem Uzan’ın mal varlığına TMSF tarafından el konulmasından sonra TMSF’ye geçen ve oradan Aydın Doğan’ın sahip olduğu tv kanalı Star, NTV, NTVSpor, Cnbc-e, e2, Kral TV gibi kanalları elinde bulunduran Doğuş Grubu’na satıldı.

Star’ın satış operasyonundan sonra en çok merak edilen soru Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve ekibinin ne yapacağıydı. İkili Star'la yollarını ayırdı. Özdil, Hürriyet'te devam ediyor. Dündar ise medya patronlarına sitemkar mesajlar yolluyor. Rasim Ozan Kütahyalı, bugün Sabah pazar ekinde "Bir izlenme başarısı vardı ortada. Buna rağmen Dündar'a kapı gösterildi ve bence haksızlık yapıldı." dedi ve Özdil'e ilişkin bir iddia ortaya attı. 

YILMAZ ÖZDİL KOVULACAK

İsmini herkesin tanıdığı çok çok önemli bir isimden Aydın Doğan'ın Yılmaz Özdil'i Hürriyet'ten de gönderme kararını aldığını ve yakında Özdil'in biletinin kesileceğini işittim. Üsteleyince bana bilginin kesin ve birinci elden olduğunu söyledi. Aydın Doğan'ın "Bir daha Ergenekoncu manşetler atmayacaksınız, böyle yayınlar yapmayacaksınız," diye tüm yöneticilerine talimat verdiğini daha önce yazmıştım. Fakat bu doğru tavrın neticesi Yeni Türkiye'ye uyum adına Özdil'i kovmak olmamalıdır. Yılmaz Özdil'in geçmişinde işlenmiş nefret suçları vardır, Uzan döneminde attığı, suç ve suçluyu öven manşetler vardır (ki bunları Fatih Çekirge ile yaptı) fakat Ergenekon illegal yapılanmasıyla Özdil'in görünen hiçbir örgütsel ilişkisi yoktur.

ÖZDİL'İ KOVMAK AKLA MANTIĞA AYKIRI

Öte yandan toplumun yüzde 30-35'inin gözünde fenomen bir isimdir Özdil. Aslında Kemalist ideolojik bir formasyondan gelmemesine rağmen profesyonel kitle gazeteciliği sezgileriyle bu yüzde 30-35'lik kesimin hislerini sloganlaştırmış bir isimdir. O sloganları topladığı kitapları bile bu kesim nazarında olay oldu Özdil'in. Hürriyet'e operasyonel amaçla alınmış, görüşleri yüzde 1'i bile temsil etmeyen ve illegal ilişkilere girdiği savcılık kayıtlarında yazan köşe sahipleri dururken, kitlesel temsil yeteneğine sahip ve illegal örgütsel işlere bulaşmamış Özdil'i kovmak akla, mantığa ve ahlaka aykırıdır. Bu şekilde 'Yeni Türkiye'ye yaranmak' da mümkün değildir. Haftaya da bu meseleye devam edeceğim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.