Aydın Doğan'ın Şener‘i Başbakan yapma planı

Aydın Doğan'ın Şener‘i Başbakan yapma planı

Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Aydın Doğan'ın dönemin başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'i başbakan yapma planını deşifre etti.

Elindeki medya gücünü kullanarak Türk siyasetini yıllarca dizayn etmeye kalkışan Aydın Doğan’ın 2007’de Abdüllatif Şener’i başbakan yapabilmek için nasıl uğraştığını Başkan Yardımcısı leyman Soylu açıkladı.  

ŞARAPLI RÖPORTAJ 

Doğan medyası o dönemde Başbakan  Yardımcısı Şener’i haberleriyle pohpohlamaya başlamıştı. Hatta Hürriyet, Şener ile “şarapların” ön plana çıkartıldığı bir röportaj yaparak, laik kesime  “gerici bir adam değildir” mesajını bile vermişti.  Hükümet kanadından hemen hemen hiçbir isim hakkında olumlu haber yapmayan Doğan Grubu, attığı başlıklar ve yaptığı yorumlarla dönemin Başbakan Yardımcısı Şener’i yere göğe sığdıramıyordu. 

'BAŞBAKAN' İLAN ETTİLER

Bir pankarttaki “Başbakanım hoşgeldiniz” yazısı ön plana çıkarılıyor, “Hemşeri dileği” olarak kamuoyuna duyuruluyordu. Doğan’ın köşe yazarları ise halkın Şener’e olan sevgisinden dem vuruyor, konuyu sık sık kaleme alarak başbakanlık için önceden zemin oluşturuyorlardı. Şehit cenazesi üzerinden bile rant elde etmeye çalışan Doğan Medyası, şehit ailesi ile Şener arasındaki konuşmayı “Terörü biterecek adam” mesajıyla okurlarına ulaştırıyordu. Doğan grubunun haberleri sonrası hükümet üyeleri katıldığı cenaze törenlerinde yuhanıyor, Şener'e ise tezahuratlar yapılıyordu. 

"PARTİYİ ŞENER'E TESLİM ET"

Soylu’nun sözleriyle deşifre olan plana göre Aydın Doğan, E-Muhtıra’yla devrilmesi planlanan hükümetin ardından DP’nin başına geçireceği Şener’i Başbakan yapmaya çalışacaktı. Katıldığı TV programında konuşan Soylu, Demokrat Parti Genel Başkanlığı'nı bırakacağı zaman Doğan Medyası’ndan bir gazetecinin gelip “Partiyi Abdüllatif Şener'e teslim et” dediğini söyledi.(güneş)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.