Bu iftar yemeğinin bambaşka bir hikayesi var

Bu iftar yemeğinin bambaşka bir hikayesi var

Kandil gecesi cep telefonu hattı kapatılan imam, sevdiklerine mesaj atıp sevap kazanamadığı için operatörünü dava etti. Davayı kazanan imam Necmettin Tufan, tam 2 bin kişiye iftar verdi.

Aydın Müftülüğü tarafından düzenlenen Ramazan ayı programı kapsamında bazı camilerde iftar yemekleri düzenlenmeye başladı. Aydın Merkez Osmanyozgatlı Mahallesi'nde düzenlen iftar yemeği ise rutin bir iftar yemeğinden ziyade adeta düğün töreni gibiydi. Cemaat iftar yemeğinde bir GSM şirketine açtığı davayı kazanan ve bu dava ile Aydın'da günün konusu haline gelen imam Necmettin Tufan'ın hukuk zaferini kutladı. Hem iftar programı hem de imamın zaferinin kutlandığı yemek cami avlusunda ve caminin kenarında bulunan taziye evinde gerçekleştirildi. Ramazan ayı olması nedeniyle büyüklere iftar saatinden sonra yemek verilirken, çocuklar ise iftardan önce yemek yedi. Güveç, pilav, salata ve tatlı verilen camide cemaat hem birbirleri ile kaynaşmak için iftar açtı hem de imamın zaferini kutladı.

BİN TL TAZMİNAT KAZANDI

Cami imamı Necmettin Tufan, "Bir GSM operatöründen kamu görevlileri için 200 TL ön ödemeli bir hat almıştım. Beş ay hiç fatura gelmedi ama sonra 2 bin TL fatura çıkardılar. İtiraz edince de yurt dışıyla konuştuğumu iddia ettiler. Halbuki konuşmamıştım, ben de operatöre firmaya itirazda bulundum ama hattımı açsınlar diye parayı da ödedim. Yine de hattımı açmadılar. Kandil gecesi kimseye telefon açamadım, mesaj atamadım. Kandilleşme sevabını alamadım. Ben de durumu mahkemeye taşıdım. Mahkeme bin TL tazminat almam yönünde hüküm verdi. Biz de bunu fırsat bilip vatandaşa bir iftar yemeği verdik" diye konuştu.

2 BİN KİŞİ KATILDI

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar yemeğine Osmanyozgatlı Mahalle Muhtarı Mehmet Sabri Akın, Veysel Karani Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İkram Koca, caminin diğer görevlisi Ahmet Vehbi Sezgin'in yanı sıra müftülük görevlileri de iştirak etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.