Aydınlık Ergenekon'un 1 numarasını açıkladı

Aydınlık Ergenekon'un 1 numarasını açıkladı

Ergenekon şemasında 1 numara Karadayı..

MİT tarafından hazırlanan ve Ergenekon mahkemesi tarafından gizlenen Ergenekon şemasının 1 numarası emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı..

Aydınlık gazetesi'nin bugün manşetinde yer verdiği habere "Ergenekon şemasını görmüş güvenilir bir kaynaktan edindiği bilgiye göre" diye not düşülmüş.. Ergenekon şemasının başında eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı. Şemada eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'da var. Karadayı ve Kıvrıkoğlu'nun isimleri şimdi ise 28 Şubat soruşturması kapsamında yeniden gündeme getiriliyor.

1 NUMARA KARADAYI

Aydınlık dergisi daha önce kapatılan Ergenekon şemasındaki isimleri Tuncay Güney'in ifadelerine dayanarak şematize etmişti. Şimdi ise Ergenekon şemasını görmüş üst düzey bir yetkili şemanın tepesindeki ismin Karadayı olduğunu doğruladı.

Ergenekon şemasındaki isimler MİT'in Ergenekon mahkemesine gönderdiği önyazısında belirttiği üzere Tuncay Güney'in 1 Mart 2001'de gözaltına alındıktan sonra verdiği mülakatından ve 3 Temmuz 2002'de MİT'e ulaştırılan 6 yoğun diskten (CD) çıkartılmış.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.