Aygan'dan Şok Olof Palme iddiası

Aygan'dan Şok Olof Palme iddiası

28 Şubat 1986’da öldürülen İsveç Başbakanı Olof Palme’nin katil ya da katilleri hâlâ bulunamadı.

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

JİTEM İtirafçısı A. Kadir Aygan, Dünyayı sarsan, İsveç’in eski başbakanlarından Olof Palme'nin öldürülmesi olayının ardında terör örgütü PKK'nın olduğunu iddia etti.

Yılarca PKK içerisinde daha sonra JİTEM bünyesinde faaliyet gösteren devletin ve PKK içerisindeki karanlık ilişkilere, bir çok faili meçhul cinayetlere itirafları ile ışık tutan A. Kadir Aygan, 1986 yılında sinema çıkışı sokak ortasında tabanca ile vurularak öldürülen, İsveç’in efsane başbakanı Olof Palme’nin katilinin PKK Ve Ergenekon tetikçisi Ekrem Kod adlı Hıdır Sarıkaya Olduğunu iddia etti.

Olof Palme’nin katilinin ismini şu an Diyarbakır'da görülmekte olan ''faili meçhuller ‘’Cemal Temizöz davası sanığı olarak tutuklu bulunan Hıdır Altuğ’dan aldığını söyleyen Aygan, ‘’ 1994 yılında Diyarbakır'da iken Tunceli- Çemişkezek'li Tayfun kod; Hıdır Altuğ adlı eski PKK'lı bir arkadaşım beni ziyaret için evime misafir olarak gelmişti. O gün Milliyet gazetesinde bir ilan vardı. Olof Palme cinayetini açıklayana büyük miktarda para (Dolar bazında) ikramiyesi teklif ediliyordu.

Tayfun bu ilanı görünce , '' abi nereye başvurmam gerek, ben cinayeti işleyeni tanıyorum'' diye ayağa kalktı.

Tayfun bana: Ekrem kod adlı Hıdır Sarıkaya'nın Olof Palme cinayetini işledikten sonra Bekaa daki PKK kampına döndüğünü ve orada bir kahraman gibi karşılandığını söyledi.’’ Diye konuştu.

 

Aygan daha sonra yaptığı araştırmalarda, Hıdır Sarıkaya’nın cinayetin işlendiği tarihlerde Danimarka’da kaldığını, aynı tetikçinin, Dr. Baran (Müslüm Durgun)'unun infazını yaptığı ve Başbağlar Katliamında da başrol oynadığını belirtti.

 ÖCALAN’DAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

 Abdullah Öcalan’ın Hıdır Sarıkaya hakkında çelişkili ifadeler kullandığını söyleyen Aygan, ‘’ Bu Katil hakkında değişik dönemlerde PKK lideri Abdullah Öcalan değişik değerlendirmelerde bulunmuştur. Geçmiş yıllardaki değerlendirmeler ile son yıllardaki değerlendirmeler birbirini tutmamaktadır. Bu da gösteriyor ki; İsveç'te konuştuğum tercüman ve benzeri Kürt kökenliler Abdullah Öcalan'a konuyu bildiğimi iletmişlerdir. İleride bu olayı kamuoyu ile paylaşabilirim kaygısıyla Abdullah Öcalan da Ekrem hakkında temkinli konuşmuştur. Hollanda'da PKK tarafından öldürülen av. Mahmut Biligin, Malmö'de şaibeli bir şekilde ölen Mehmet Taş cinayetleri , Olof Palme cinayetiyle ilişkilidir.

 

1985 Mayıs ayında, Pervari ilçesi ve Çatak ilçesi arasındaki derin bir vadide toplandığımızda; PKK MK üyesi Selahattin Çelik bize PKK önderliğinin bir mesajını iletti.''Gittiğiniz alanlardaki karayollarından İsveç TIR’larını geçirmeyeceksiniz,

Yakacaksınız, şoförlerini de öldüreceksiniz'' diye talimat vermişti.

Tayfun (Hıdır Altuğ) un anlattıkları ve Sorumlumuz Selim Hoca kod Selahattin Çelik'in biz e aktardığı örgüt talimatını yan yana getirince, şüpheye yer kalmayacak şekilde diyorum ki; OLOF PALME'nin KATİLİ; PKK'DIR’’ Şeklinde konuştu.

  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :