AYILAR İÇİN SANTRAL KURDU!

AYILAR İÇİN SANTRAL KURDU!

Rizeli balcı, ayıların peteklerine saldırmasını engellemek için bedava elektrik üreten bir santral kurdu. Rizeli, peteklerini 24 saat bedava elektrikle aydınlatıyor!

Rizeli bal üreticisi Engin Babalık, peteklerini ayı saldırılarından korumak için akarsu üzerine kurduğu santralle kendi elektriğini üretip 24 saat boyunca arı kovanlarını aydınlatıyor.

Babalık, “Bu sistemle ayılar kovanların bulunduğu alana yaklaşamıyor” dedi.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Kaplıca köyünde yaklaşık 60 kovanda arıcılık yapan 52 yaşındaki Engin Babalık’ın başı son yıllarda ayı saldırıları ile derde girdi.

Kovanlarına saldıran ayılardan kurtulmak isteyen Babalık, akarsu üzerine bin 100 devirle çalışan bir motor yardımıyla yaklaşık bin 500 wat gücünde elektrik enerjisi üreten santral kurdu.

Babalık, kendi ürettiği elektrikle, etrafını çevirdiği arı kovanlarını 24 saat boyunca aydınlatmaya başladı.

Yaklaşık 25 ampul ile mini bir buzdolabı ve televizyonu çalıştıran Babalık, bu sayede hem ayı saldırılarından, hem de elektrik masrafından kurtuldu.

Engin Babalık, ayıların saldırıları nedeniyle kovanlarında zarar oluştuğunu belirterek “Kendi üretimimiz santral ile 25–30 dolayında ampulü 24 saat yakıyoruz. Mini buzdolabı ve televizyon da çalışıyor. Bizim elektrik ihtiyacımızı karşılıyor. Böylece ayılar da buraya yaklaşamıyor. Bu sistem sayesinde ayılardan kurtulduk” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :