Aykut Kocaman'dan Benfica açıklaması

Aykut Kocaman'dan Benfica açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Sonuca ulaşmak için A'dan Z'ye tüm benliğimizle ve organlarımızla mücadele edeceğiz" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman,Benfica karşılaşması öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Kaleci Volkan Demirel ile birlikte kameralar karşısına çıkan Kocaman, yarınki maç için "Tüm benliğimizle mücadele edeceğiz" dedi.

Benfica'nın güçlü bir rakip olduğunun altını çizen Kocaman şu ifadeleri kullandı:

"Tarihimizin en önemli maçlarından birisi. Final bir adım uzaklıkta. İlk maça çıkarken, avantajlar dezavantajlar bir araya getirdiğimiz zaman,Benfica tecrübesiyle sanki bizden bir adım önde gibi görünüyordu.

Ama tek farklı skorlardan en iyisi olan, gol yemeden rakibimizi alt etmeyi başardık. Rövanşa gelirken şartları eşitledik gibi görünüyor. 1-0'ın avantajıyla sahaya çıkacağız ancak rakibimiz de kendi seyircisi önünde oynayacak.

Bu da şartları eşitleyen bir durum gibi gözüküyor. Avrupa Ligi'nin sonuna ulaşmak için A'dan Z'ye tüm benliğimizle ve organlarımızla mücadele edeceğimizi şu an için söyleyebilirim.

İlk maçta oynadığımız oyun da aldığımız sonuç da nasıl oyuna dair bir takım veriler oluşturduysa rakibimiz için de aynısı geçerli. Doğal olarak turu geçecek takımı belirlemek açısından ilk maçın somut getirileri olduğu gibi rakibimiz için de olmuştur. Bu nedenle her şey yeniden başlayacak ve büyük ihtimalle 90 dakikanın belki de 120 dakikanın sonunda her şey belli olacaktır.

Maçın penaltılara kalması da ihtimallerden bir tanesidir. Bunun için son antrenmanda biraz çalıştık ama bunların hepsi amiyane tabirle hikaye... İki tane penaltı çalışmakla penaltıcı olunmuyor. İşin bir zihinsel boyutu var onun için gerekli çalışmayı yaptık.

Cristian konusuna değinecek olursak, sanki dünyanın ilk penaltı kaçıran oyuncusu Cristian gibi davranıldı. Bunu didik didik edecek hale getirmek enteresan. Penaltının gol olma ihtimali yüzde 75 civarındadır. Çok insan penaltı kaçırdı ve daha da kaçıracak. Bu nedenle Cristian ne ilk penaltı kaçıran ne de son olacak.

İlk maçtaki oyunla ilgili, 'iyi oyun' söylemine katılmıyorum. Kazandığımız için iyi gözüken ama bana göre 'doğru bir oyun' vardı. Buradan hareketle doğru oyununun oynanmasına katkı sağlayan oyunculardan 3 tanesi aramızda olmayacak.

Ajanslar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.