"Ozan'dan faydalanma ihtimalimin olmadığını gördüm"

"Ozan'dan faydalanma ihtimalimin olmadığını gördüm"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman:"İkinci yarıda takımı götürmek istediğim yerde Ozan ile bunu yapabilme ihtimalimin olmadığını gördüm. Dolayısıyla böyle karar verdik"-

 

ANTALYA (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Antalya kampına getirilmeyen Ozan Tufan'dan daha fazla yararlanamayacağını düşündüğü için bu kararı verdiğini söyledi.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde yapılan kampta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kocaman, takım bulmaları istenen Robin van Persie ve Ozan Tufan'ın durumlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Robin van Persie ile ilgili bir şey konuşmak iki tarafa da fayda sağlamaz. Yol ayrımı gözüküyordu. Olursa ki olma ihtimali yüksek gözüküyor. İkinci yarıda takımı götürmek istediğim yerde Ozan ile bunu yapabilme ihtimalimin olmadığını gördüm. Dolayısıyla böyle karar verdik. Bu, oyuncuyu kötülemek, karalamak değil, Fenerbahçe'nin menfaatlerinde bir karar oldu. Böyle bir karar vererek, oyuncunun da işi uzatmadan kendisiyle ilgili bir karar almasına yardımcı olmak istedim. Oyun anlamında Ozan'dan çok daha fazla faydalanma ihtimalimin olmadığını gördüm."

Verdiği kararın sorumluluğunu her zaman üstlendiğini anlatan deneyimli teknik adam, "Benim insani ve mesleki yapım insan harcamaya yönelik değil. Hatalarım oluyor ama hep bu düşüncedeyim. Ozan'ı kampa getirmememin nedeni, daha doğru karar vermesiydi. Transferi konusunda zaman verdim. Benim takımı götürmek istediğim yer ile Ozan'ın kafasındaki arasında fark vardı. Bir karar verdim. Doğru mu, yanlış mı bilmiyorum. Bu kararın sorumluluğunu her zaman taşırım." diye konuştu.

 

- "Takıma güvenim sonsuz"

 

Aykut Kocaman, şampiyonluk yarışında takımına güveninin sonsuz olduğunu belirtti.

Son ana kadar şampiyonluğu kovalayacaklarını aktaran Kocaman, "Şampiyonluğa inanmasam 'Beklentiler fazla olmasın.' ile başlayan cümleler kurarım. Tam tersi kurduğum cümlelerde ne olursa olsun saha içinde en iyisi olacağımıza inandığım var. Kişisel olarak bu grubun yeterliliğine olan güvenim sonsuz. Herhangi bir oyuncu gelmese de Fenerbahçe, son ana kadar bu yarışı kovalayacak güçte ve kudrettedir." ifadelerini kullandı.

- "Eljif, şapkadan tavşan çıkaran bir oyuncu değil"

Kocaman, sezon başında kadroya dahil edilen ancak lisansı yetiştirilemeyen Makedon futbolcu Eljif Elmas'ın şapkadan tavşan çıkaran bir oyuncu olmadığını söyledi.

Genç futbolcunun ileride mükemmel bir takım oyuncusu olacağını anlatan sarı-lacivertli takımın teknik direktörü, "Eljif Elmas henüz 18 yaşına girdi. Bu oyuncuyu kurtarıcı olarak lanse etmek kulübe de bana da oyuncuya da zarar veriyor. Şapkadan tavşan çıkaran bir oyuncu değil. Bu yeteneklerini sürdürürse harika bir takım oyuncusu olacak. Oğuz Kağan'ın da Eljif'in de 1,5-2 sene sonra Fenerbahçe'nin ana iskelet kadrosunda yer alacağını düşünmekteyim." değerlendirmesinde bulundu.

- "Şampiyonluk puanı 70-75 olur"

Aykut Kocaman, sezon sonunda şampiyonluk puanı tahmininin 70-75 olduğunu belirtti.

İkinci yarının ilk 6 haftasında Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor'un zorlu maçlar oynayacağına dikkati çeken Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir takımın domine etmesi kolay gözükmüyor. Belki Galatasaray benzer bir çıkış yaparsa ön alabilir ama fikstür önemli. Küçük de olsa bu ihtimal olabilir ama bir takımın alıp götürmesi kolay değil. İlk 9 takım birbirinden her yerde her şekilde puan alabilir gibi gözüküyor. Şu an itibarıyla şampiyonluk puanı 70-75 arasında olacak gibi gözüküyor. 51 puanlık maratona giriyoruz. Puan kayıpları olacaktır. Esas olan fazla puanı yakalayacak durumu oluşturabilmek. Birkaç puan kaybı olduktan sonra çöken takımlar bu yolda olamayacak. Esas olan kuvvetli bir orta mesafeci olabilmektir. Temel hedefimiz varış çizgisine herkesten önce varmak."

- "Topal-De Souza ikilisine uygun rol veriyorum"

Fenerbahçe Teknik Direktörü, orta sahada Mehmet Topal ve Josef de Souza ikilisine uygun rol verdiğini anlattı.

Mehmet Topal ve De Souza'nın birlikte oynamasının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Kocaman, şunları kaydetti:

"Osmanlıspor maçından sonra Topal-De Souza'ya döndük. Bu oyuncularla beraber 10 maç oynamışız, en çok gol attığımız, en az gol yediğimiz oyuncular bunlar. En çok puan ortalamasını (2,4) yakalamışız. Topal da Souza da çeşitli yetenekleri olan 2 oyuncu ki Fenerbahçe'deler. Onlara kendi yeteneklerine uygun rol vermeye çalışıyorum. Futbol yapılarına uygun hale çevirmeye çalışıyorum. En önemlisi önce herkesin rolünü iyi oynaması ve arkadaşlarının açıklarını kapaması. Bunu yapınca büyük takım oluyorsunuz."

- "Bu takım sahada bir orkestra"

Aykut Kocaman, takımı orkestraya benzeterek, uyumlu bir ekip olmaları gerektiğini söyledi.

Mathieu Valbuena ile ilgili soru üzerine Kocaman, şu ifadeleri kullandı:

"Valbuena, gayret gösterdiği sürece harika bir oyuncu. Öbür taraftan takım olgusunun dışına doğru taşarsa Valbuena veya herhangi bir oyuncu, benim kimyam orada bozuluyor. Bireysel kalitesi yüksek oyuncuları seven bir yapım var. Bu takım sahada bir orkestra. Herkes enstrümanını en iyi şekilde çalsın ama aynı müziği çıkarmak zorundayız. Öbür türlü kakofoni oluyor. Bireysel katkı, oyuncuların asli görevi. Kendi istekleri doğrultusunda yapmamalılar. Uyumlu bir takım olmak istiyoruz. Meslek aidiyeti, oyunun doğrularına olan ısrarım ve hizmet ettiğimiz Fenerbahçe ailesi için doğrusu bu."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.