Aylan bebeğin ölümünün üzerinden 1 yıl geçti

Aylan bebeğin ölümünün üzerinden 1 yıl geçti

Kıyıya vuran cansız bedeniyle tüm dünyayı yasa boğan Aylan bebeğin ölümünün üzerinden bir yıl geçti.

AYLAN BEBEK EGE DENİZİ'NDE LASTİK BOTUN BATMASIYLA YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Ege Denizi’nde geçen yıl 2 Eylül’de Yunanistan’a geçmek isteyen Suriyeli göçmenlerin içinde bulunduğu lastik bot batmıştı. Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin yanı sıra ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişi yaşamını yitirmişti.

İNSANLIK O GÜN KIYIYA VURMUŞTU

Aylan bebeğin sahile vuran cansız bedeninin görüntüleri, Suriye'deki savaşın korkunç yüzünü bir kez daha ortaya koymuş, uluslararası toplumun da tepkisini çekmişti. Deutsche Welle’de yayımlanan haberde, Oxfam'ın Uluslararası Göç Örgütü'ne dayandırdığı rakamlar, kötümser tablonun sürdüğünü ortaya koydu.

O GÜNDEN BU YANA 5700 MÜLTECİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Dünya genelinde 1 Eylül 2015'ten bu yana hayatını kaybeden mülteci sayısı 5 bin 700'ü buldu. Bu rakam bir önceki yıl 4 bin 664'tü. Oxfam'ın verilerine göre 2016 yılında her 80 dakikada bir sığınmacı hayatını kaybetti.

Oxfam, dünya genelinden ayrı olarak Avrupa'ya ilişkin rakamları da ayrı yayınladı. Buna göre geçen yılın eylül ayından beri Avrupa'ya ulaşmaya çalışan toplam 4 bin 181 sığınmacı can verdi. Ölümlerin büyük kısmı Akdeniz'de kaydedildi.

AVRUPA ANCAK GÜVENLİĞİ ARTIRMAKLA MEŞGUL

Aynı zaman diliminde daha önce kaydedilen ölü sayısı 3 bin 713'tü. Bu, ölü sayısında yüzde 12,6'lık bir artış meydana geldiğini ortaya koyuyor. 
Oxfam, hükümetleri daha fazla sığınmacıya kapılarını açmaya çağırdı.
Sığınmacıları ağırlayan ülkelere verilen maddi desteği artırmaya davet eden Oxfam, bu kişilerin güvenliğinin sağlanması için yoğun çaba gösterilmesini de talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.