AYM Başkanı Kılıç'ın Twitter kararı yorumu

AYM Başkanı Kılıç'ın Twitter kararı yorumu

AYM Başkanı Haşim Kılıç, Twitter yasağının kaldırılmasının ardından ilk yorumda bulundu.

Hükümete yönelik operasyon sonrası Cemaat-CHP-MHP ittifakı kuruldu. İlk olarak yerel seçimlerde boy gösteren bu ittifak, Cumhurbaşkanlığı seçimine de ortak bir adayla girmek istiyor. Anayasa Mahkemesi ile mahkeme Başkanı Haşim Kılıç, daha önce aldığı Twitter kararı ve bugün Youtube'un erişime engellenmesine yönelik "AYM telafisi imkansız zararların doğmasını engellemek için kararlar verebilir" çıkışıyla şimdiden kendini gösterdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Twitter yasağının kaldırılmasını sağlayan kararın ardından ilk kez basın açıklaması yaptı;

 

"BU DAVALAR BEKLENMEDEN GÖRÜŞÜLÜR"

"Sınırdayken idare mahkemesine başvurup bir karar vermesi, gereğinin yerine getirilmesi uzun bir süreci gerektirir. Böyle bir durumda, AYM’ye ve AİHM’e bu tür başvurular yapılır ve bu süreç beklenmeden, işin önemi niteliği duyarlılık zaman zaman kanun yollarının tüketilmeden bu davaların görüşülmesi yapılır.

"TELAFİSİ İMKANSIZ ZARARLAR DOĞABİLİR"

O nedenle bu konuda ifade özgürlüğünü, haber verme özgürlüğünü ilgilendiren böyle bir durumda, AYM telafisi imkansız zararların doğmasını engellemek için böyle bir uygulama yapabilir. Ancak burada kanun yolları tüketilmedi demek yanlış bir bilgilendirme olabilir.

"15. MAHKEME'NİN KARARININ UYGULANMASINI BEKLEDİK"

AYM; 25 Mart, yani seçimden beş gün önce toplandı. Zannediyorum Salı yada Çarşamba 09:30’dan 12:00’ye kadar bütün kurul toplanmak suretiyle bu konuyu görüştü ve bunun sonucunda bir karar çıktı. Biz bu kararı verdikten sonra, dışarıya çıktığımızda TV’lerde bu konuda yürütmeyi durdurma kararı verdiğini öğrendik. Bunun üzerine AYM bu kararını açıklamadı. Biz 15. İdare Mahkemesinin verdiği kararı uygulamasını bekledik. Bir hafta yada daha uzun bekledik.

Ancak bu kararın uygulanmaması sonucunda, AYM aldığı bu kararı açıklamak durumunda kaldı. Burada Anayasa Mahkemesinin, oy birliğiyle verilmiş, benim başkanlığımda yapılan toplantı sonucunda ihtisas edilmiş bir karardır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum