Aynı gün Ankara'da 2 miting var

Aynı gün Ankara'da 2 miting var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara'da aynı gün miting yapacak. Nevruz Bayramı'nın kutlanacağı 21 Mart'ta Başbakan Erdoğan Sincan'da, CHP lideri Baykal ise Tandoğan'da halka hitap edecek.

Başbakan Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlere kadar 67 ilde miting yapacak. Türkiye'nin her bölgesinde miting yapan Erdoğan ile Baykal, 21 Mart'ta Ankara'da halka seslenecek. Erdoğan Melih Gökçek için, Baykal ise Murat Karayalçın için başkentlilerden oy isteyecek.

Başkentte ilk mitingi saat 13.00'te yapacağı konuşma ile Başbakan Erdoğan gerçekleştirecek. AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonda, Ankara'nın bütün ilçelerinden vatandaşlar otobüslerle Sincan'a getirilecek. AK Parti İl Başkanı Halis Bilge, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Ankara'da gerçekleştireceği miting için iddialı olduklarını belirterek, 200 bin kişinin mitinge katılmasını beklediklerini söyledi. Bilge, Türkiye'nin en büyük mitinglerinden biri olacağını anlatarak, “Tandoğan Meydanı veya Sıhhiye Meydanı'nda en fazla 50 bin kişi toplanılabilir. AK Parti Ankara İl Başkanlığı olarak Ankara'nın bütün ilçelerinden partililer ile büyük bir katılım bekliyoruz. AK Parti'nin tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da güçlü olduğunu bütün kamuoyu görecek. Ankara'nın bütün ilçelerinde partimiz hummalı bir çalışma yapıyor” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in konuşmasıyla miting başlayacak. Daha sonra Erdoğan, Ankaralılara Büyükşehir Belediyesi ve partisinin bulunduğu ilçe belediyelerinin hizmetlerini anlatacak. Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını da tanıtacak.

Öte yandan, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün mitinglerde 10 bin polisi görevlendireceği öğrenildi. İzinlerin kaldırılarak, (12/12) vardiya sistemine geçileceği miting sebebiyle çevre illere yazı yazılıp, güzergah üzerinde tedbirlerin arttırılması istendi. Ankara girişindeki yollar üzerinde de geniş güvenlik tedbirleri alınacağı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :