62 yıl sonra torunların katılımıyla düğün

62 yıl sonra torunların katılımıyla düğün

Torunlarının katıldığı törende gelinlik ve damatlık giyen Yeni çifti 62 yıl sonra "evet" dedi- Ayşe Yeni: "Eşim beni kaçırdıktan sonra parasız ortada kaldık, 3 gün ormanda yaşadık, ne yemek ne su ne ateş... Bir bahçeden alıp yediğimiz patatesin tadını ne

İSTANBUL (AA) - Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezinde torunlarının katılımıyla nikahları kıyılan çift, 62 yıl sonra gelinlik damatlık giydi.

1955'te kaçarak evlenen Ayşe (78) ve Mehmet Yeni (81) çiftinin 4 çocuğu ve 11 torunu, gecikmiş nikahta bir araya geldi.

"Birbirimizi sevdik aldık" diyen Mehmet Yeni, 1955'te cebinde sadece 25 kuruş olduğunu anlattı.

Eşinin kendisini kaçırdıktan sonra parasız ortada kaldıklarını, 3 gün ormanda yaşamak zorunda kaldıklarını, farkedilmemek için ateş bile yakamadıklarını aktaran Ayşe Yeni ise o günün koşullarında bir bahçeden alıp yedikleri patatesin tadını ne kendisinin ne de hayat arkadaşının unutabildiğini ifade etti.

Ayşe Yeni, "3 günün açlığı vardı. Ne su var ne ateş ne de yemek... Bu kadar sabırla bu saate gelmek her yiğidin şanı değil. Şimdi param da var pulum da var altınım da var ama şimdi gençlik lazım bana ki bunları yiyebileyim." diye konuştu.

Annesinin ve babasının düğünlerine katılan Süleyman Yeni ise bu güzel tablonun mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "1955 yılındaki birliktelikte yoksulluktan ötürü yapılamayan bir düğün ve giyilemeyen gelinliğin hayali aslında bu. O, bugünlere kadar taşındı." diye konuştu.

Nikahı Kıyan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da çifti, balayını geçirmeleri için ağırlamak istediklerini belirterek, "Damat ve gelin hanımın ikinci baharı yaşadıkları bu günlerinde biz de kendilerinin nikahını kıymaktan mutluluk duyduk." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.