Aysel Tuğluk terör kucaklaşmasını savundu

Aysel Tuğluk terör kucaklaşmasını savundu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'lılar ile BDP'lilerin sarılmalarına tepki gösterirken, Aysel Tuğluk, Arınç'a cevap verdi.

DTK Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel BDP-PKK kucaklaşması için "Ben sarılmalar konusunda bir suç işlediğimi düşünmüyorum" dedi.

AYSEL TUĞLUK: SUÇ İŞLEDİĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM

Tuğluk, "Ben sarılmalar konusunda bir suç işlediğimi düşünmüyorum. Biz gerillayı da doğru anlamalıyız. Biz gerillayı anlamadığımız için mesele ortada duruyor. Terörist dediğimiz için 30 yıldır memleketin ne hale geldiği ortada" dedi. Tuğluk, kendileri dahil bütün siyasetçilerin yaşanan çatışmalarda payları olduğunu da öne sürerek, "Siyasetçiler çözüm üretmediği için o gerilla o dağda duruyor, o asker de orada duruyor" diye konuştu.

Ankara’da dün akşam CNN Türk’te Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın konuğu olan ve gündemle ilgili soruları yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a telefon ile Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde yollarını kesen PKK’lılar ile ilgili soru soran DTK Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Arınç’ın kendisi ve Şemdinli’de yaşananlarla ilgili, "Aysel Tuğluk’u yaşanan görüntülerden dolayı af etmiyorum" açıklamalarını değerlendirdi.

Aysel Tuğluk: Onları Getirseydik Devlet Ne Sunacaktı?

Aysel Tuğluk, Şemdinli’de yollarını kesen PKK’lılar konusunda ise şunları söyledi:

"Biz o gençleri ikna ettik, orda siyasi partiler var, BDP var, DTK var. Deseydik ki, ’sizi alıp yanımızda götürelim.’ İkna etseydik ve yanımızda getirseydik, devletin onlara sunacağı bir çözüm var mı yok mu? Var mı toplum bunu bilmeli. Geldiğinde kendi kimliği ile kendi iradesi ile bir demokratik sürece katılma şansını tanıyacak mısınız, tanımıyacak mısınız. Cevap ise, yani geçmişte olduğu gibi teslimiyet dayatması. ’Teslim olacaklar’ diyor. ’İlahi onurlarını ve iradelerini kıracağız’ diyor. Bir kere ortada böyle bir durum yok. Pişmanlık yasaları çıkardılar biliyorsunuz. bunların işlemediği görüldü. Bir Habur gerçekliği var. Habur’dan girenler silahlarını bırakıp geldiler. Peki onlara devlet nasıl bir çözüm sundu. ’Gelsinler, Ankara’da siyaset yapsınlar’ dediler. Habur’dan gelenlerin bir kısmı cezaevinde biliyorsunuz, cezalar aldılar, bir kısmı geri dönmek zorunda kaldı. Burada yaşama hakkı tanımadılar. Habur’dan gelenler sadece konuştular. Her hangi bir eylem iddiası var mı bunlarla ilgili yok. Sadece konuştukları ve siyaset yaptıkları için Kürt meselesini de devletten farklı buldukları için ne yaptılar cezalandırdılar."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.