Azerbaycan 2015 Avrupa Oyunları’na Hazırlanıyor!

Azerbaycan 2015 Avrupa Oyunları’na Hazırlanıyor!

Bakü, 2015’te ilk defa yapılacak Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

 

Bakü, 2015’te ilk defa yapılacak Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen oyunlarda, 49 Avrupa ülkesinden 6000’i aşkın sporcu 20 branşta madalya sahibi olmak için kıyasıya mücadele edecek. Avrupa’da yepyeni bir heyecan yaratacak ve her dört senede bir tekrarlanacak oyunlar, 2016 Rio Yaz Olimpiyatları öncesinde sporculara kendilerini sınamaları için fırsat sunarken bazı branşlarda da eleme turnuvası özelliği taşıyacak.

 

2002 senesinden beri tekvandodan jimnastiğe voleyboldan futbola kadar farklı dallarda 36 uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapan Azerbaycan, en son 2014 senesinde Avrupa Ritmik Jimnastik Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. 22 yıllık bağımsızlığı süresince 200’den fazla atlet ile yaz ve kış olimpiyatlarında temsil edilen Azerbaycan, bugüne kadar olimpiyatlarda 26, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda ise 2000’e yakın madalya kazandı.

 

Toplam 21 mekanda yapılacak şampiyona için yepyeni tesisler 2015 yılına hazırlanıyor

 

21 mekanda yapılacak şampiyona için yepyeni tesisler de 2015 yılına hızla yetiştiriliyor. Bakü 2015 Avrupa Oyunları için yeni inşa edilen tesislerin yanı sıra, birçok var olan mekan da yenilenerek oyunlara hazır hale getiriliyor. 2012 yılına Eurovision’a ev sahipliği yapan Bakü Crystal Hall, 2015 Avrupa Oyunları’nda hentbol ve benzeri kapalı alan sporlarına ev sahipliği yapacak. Bunlara ek olarak Bakü’de 7 bin 300 kişilik Olimpiyat kenti de yapılmaktadır.

 

Açılış töreni, henüz inşaatı devam eden, 65.000 kişi kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilecek. Stadın temel atma törenine, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, FIFA ve UEFA Başkanları Sepp Blatter ve Michel Platini katılmıştı.

 

Avrupa Oyunları Organizasyon Komitesi

Avrupa Oyunları; İtalya'da, Roma'da 9 Aralık 2012 tarihinde Avrupa Olimpiyat Komitesi Genel Kurulu toplantısında kurulmuş ve aynı tarihte Avrupa'nın milli olimpiyat komitelerinin oybirliği ile Avrupa Oyunları yaratılmıştır. Genel Kurul toplantısında, Oyunların yapılması hakkı Azerbaycan'a, Bakü kentine verilmiştir.

Avrupa Olimpiyat Oyunları'nın Bakü'deki görkemli açılışından sorumlu olan Organizasyon Komitesi Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın kararnamesi ile oluşturulmuştur. Komiteye Azerbaycan'ın First Lady'si, Haydar Aliyev Vakfı Başkanı Mehriban Aliyeva başkanlık etmektedir.

Organizasyon Komitesi bugüne kadar Cannes, Atina ve Berlin'de 1. Avrupa Oyunlarını tanıtmak amacıyla etkinlikler gerçekleştirmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.