Azerbaycanlı öğrenciler, Ankara'da "Cumhuriyet'in 100. Yılı" yürüyüşüne katılacak

Azerbaycanlı öğrenciler, Ankara'da "Cumhuriyet'in 100. Yılı" yürüyüşüne katılacak

Azerbaycanlı 18 üniversite ve lise öğrencisi, Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) desteğiyle "Cumhuriyet'in 100. Yılı Yürüyüşü"ne katılmak üzere Ankara'ya gitti.

BAKÜ (AA) - Azerbaycanlı 18 üniversite ve lise öğrencisi, Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) desteğiyle "Cumhuriyet'in 100. Yılı Yürüyüşü"ne katılmak üzere Ankara'ya gitti.

Öğrencileri, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'ndan Bakü Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Selçuk Karakılıç ve aileleri uğurladı.

Karakılıç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2023'ün Türk tarihi açısından çok özel ve anlamlı bir yıl dönümü olduğunu belirterek, Azerbaycanlı öğrencilerin Türkiye'de tarihi anlara şahitlik edeceğini söyledi.

"100. Yıl" gibi çok özel bir tarihi yaşadıklarını, Cumhuriyet'in temelinin kültür ve bilim olduğunu, çağdaş Türkiye'nin kültürel ve teknolojik değerlerinin insanlığın garantörü olduğunu vurgulayan Karakılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ve Azerbaycan, büyük bir ailenin mensubu olmasının yanında stratejik bir müttefiktir. İki kardeş ülkenin birbirinin tarihini, kültürünü, edebiyatını, müziğini yakından tanımasının stratejik önemi haizdir. Yunus Emre Enstitüsü, 100. yılda Azerbaycanlı gençleri, Türkiye'de ağırlayarak Cumhuriyet tarihinin özel bir anına şahitlik etmelerini sağladı. Bu, kuşkusuz öğrencilerin hayatında derin manalar ve izler bırakacaktır."

- "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Ankara'da bulunmaktan daha özel bir duygu olamaz"

Ortaokul öğrencisi Alinagi İsmayılov, Türkiye'ye ilk defa gideceği için çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Milli Mücadele’nin lideri ve Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün izlerinin olduğu şehirde olmak ve büyük 100. yıl törenlerine iştirak etmek benim için olağanüstü bir duygu." dedi.

Lise öğrencisi Nuray Rahimova, "Türkiye, bizim vatanımız, sevgimiz ve aşkımızdır. Bütün kalbimle bağlı olduğum Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Ankara'da bulunmaktan daha özel bir duygu olamaz." ifadesini kullandı.

Üniversite öğrencisi Firuze Tağıyeva, 100. yıl kutlamalarında, Cumhuriyet'in ilan edildiği şehirde bulunmanın gurur ve heyecan verici olduğunuvurgulayarak, "Bunu canlı olarak izleyebileceğim için çok şanslıyım. Kardeş ülkemizin önemli tarihi bir gününde Ankara'da olmak benim için çok değerli ve elbette ki unutulmazdır." diye konuştu.

Birçoğu Türkiye'ye ilk defa giden Azerbaycanlı öğrenciler, Ankara'nın ve Cumhuriyet döneminin tarihi mekanı Birinci Meclis Binası'ndan hareket ederek kortej eşliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisine kadar yürüyecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.