Aziz Nesin'in oğlundan CHP'ye çok ağır sözler: Moruklar partisi

Aziz Nesin'in oğlundan CHP'ye çok ağır sözler: Moruklar partisi

Aziz Nesin’in oğlu, Nesin Vakfı yöneticisi Prof. Dr. Ali Nesin, CHP’lileri küplere bindirecek açıklamalarda bulundu. CHP'nin 'moruklar partisi' olduğunu belirten Nesin, “CHP ve Kemalizm Türkiye için bitmiş bir projedir” dedi.

Aziz Nesin’in oğlu, Nesin Vakfı yöneticisi Prof. Dr. Ali Nesin, CHP’lileri küplere bindirecek açıklamalarda bulundu. Nesin Facebook hesabından “CHP'nin atması gereken ilk adım saçı sarıya boyanmış olanları partiden ihraç etmektir. Gerisi kendiliğinden gelir” diye yazdı.

Ali Nesin Facebook hesabında seçim sonuçlarını değerlendirirken CHP’ye dair sert açıklamalarda bulundu. “CHP ve Kemalizm Türkiye için bitmiş bir projedir”diyen ve CHP’nin bu haliyle “moruklar partisi” olduğunu belirten Ali Nesin'in yazdıklarından önemli satır başları:

"TAHMİNLERİMDE SINIFTA KALDIM"

"Tahminlerimde çok fena sınıfta kaldım. Sadece ben değil, belki %47 tahmin eden Adil Gür dışında istisnasız tüm anket şirketleri de sınıfta kaldı. AKP'lilerin bile beklemediği bir sonuçtu. Okuma yazması olmayanlar sonucu daha iyi tahmin etti sanki.

"ERDOĞAN DAHİ SEVİYESİNDE, KİMLE AŞIK ATTIĞIMIZI BİLELİM"

Recep Tayyip Erdoğan üst düzey, dâhi seviyesinde bir stratejist. Bunu kabul edelim ve kimle aşık attığımızı iyi bilelim.

"HDP PKK'DAN UZAKLAŞMALI"

HDP önümüzdeki günlerde PKK'den uzaklaşmalıdır. Dört yıl yeterince uzun bir zaman ve Demirtaş daha çok genç.

"CHP VE KEMALİZM BİTMİŞ BİR PROJEDİR"

Bundan böyle CHP'nin toparlanabileceğini hiç sanmıyorum. CHP ve Kemalizm Türkiye için bitmiş bir projedir.

"KILIÇDAROĞLU GELDİĞİNDE UMUTLANMIŞTIM"

Baykal'dan sonra CHP'nin başına Kılıçdaroğlu geçtiğinde bayağı umutlanmıştım doğrusu. Ama genel başkanlığı kabul konuşmasında ağzına Kürt ve Alevi sözlerini almaması tüm umutlarımı söndürdü. Eğer o gün Kılıçdaroğlu Ecevitvari bir devrimci konuşma yapsaydı ve laf arasında da olsa, ağzında geveleyerek de olsa CHP'nin geçmiş günahlarıyla bir biçimde bağlarını koparıp AKP'nin elindeki majör kozları alabilseydi, Gezi başkaldırısından ve ayyuka çıkan yolsuzluklardan çok daha fazla yararlanabilirdi.

"İKİYÜZLÜLÜK CHP'NİN PAÇALARINDAN AKIYOR, MORUKLAR PARTİSİ"

Ardından Sarıgül ve İhsanoğlu adayları CHP'nin küçük hesap peşinde olduğunun yadsınamaz kanıtı oldu. Üzülerek söylüyorum: İkiyüzlülük CHP'nin paçalarından akıyor. Geçmişle tüm bağlarını koparıp bir tür neo-kemalizm tanımlaması yapması gerekiyor. Ancak o zaman %26'nın üstüne çıkabilir; belki, çok geç olmadıysa... Bu haliyle bir moruklar partisi olmaya mahkûm.

"CHP SAÇI SARIYA BOYANMIŞ OLANLARI PARTİDEN İHRAÇ ETMELİ"

CHP'nin atması gereken ilk adım saçı sarıya boyanmış olanları partiden ihraç etmektir. Gerisi kendiliğinden gelir.

"RAKİBİNİN SENDEN ÜSTÜNLÜĞÜ GERÇEK VE İÇTEN OLMASI"

İktidar partisi oylarını %25 artırmış, ama senin partin, ana muhalefet partisi yerinde saymış, hatta 2011'e göre gerilemiş. Bir yerde bir yanlış var demektir. Eleştirileri dikkate al. Eleştiriler haksızsa bir şey kaybetmezsin, ama haklıysa kazanan sen olursun. Benim (önceki paylaşımlarda dile getirmeye çalıştığım) eleştirilerim de şunlar: Sahtesin ve çok hesapçısın, dolayısıyla inandırıcı değilsin. Rakibinin senden yegâne üstünlüğü gerçek ve içten olması."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.