Şike davasında sona gelindi

Şike davasında sona gelindi

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 16. duruşması görülmeye başlandı.

ike iddialarının gündeme geldiğinden beri birbirlerine karşı ağır suçlamalar yönelten Yıldırım ve Şener aylar sonra ilk kez karşı karşıya geldi.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 16. duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 9 tutuklu sanık katıldı.

ŞENER ÖNCE İZLEYİCİLERİN BÖLÜMÜNE OTURDU
Duruşmaya tutuksuz sanık Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ilk kez katıldı. Şener salona girdiğinde sanıkların oturduğu yere değil, izleyicilerin yerine oturdu. Şener’in hemen yanına da Trabzonspor asbaşkanı Nevzat Şakar oturdu. İkili daha sonra avukatlarının uyarısı ile sanıkların oturduğu bölüme geçti.

GÜMÜŞDAĞ İLE SOHBET ETTİ
Şener bir süre Göksel Gümüşdağ ile ayak üste sohbet etti. Şike iddialarının gündeme geldiğinden beri birbirlerine karşı ağır suçlamalar yönelten Yıldırım ve Şener aylar sonra ilk kez karşı karşıya geldi. Tutuklu sanıklarla birlikte içeri giren Aziz Yıldırım ile Şener selamlaşmadan yerine oturdu. Aziz Yıldırım en önde otururken, Şener ise sanık bölümünde arka sıralarda oturdu.

TUTUKSUZ SANIK KATILDI
Tutuksuz sanıklardan Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Şekip Mosturoğlu, Nevzat Şakar, Mecnun Odyakmaz, Serdar Kulbilge, Hikmet Karaman, Halil Ünal, Korcan Çelikay, Tamer Yelkovan, İskender Alın, Ümit Karan, Ahmet Ateş, İbrahim Akın, Serdar, Kulbilge, Mehmet Yıldız, İlhan Çelikay, Samet Güzel, Cemil Turan, Abdullah Başak, Gökçek Wederson’un da aralarında bulunduğu 71 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.

YOKLAMA YAPILDI
Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi. Salona tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve tutuklu sanıkların yakınları alındı. Öte yandan salonun dolu olması nedeniyle duruşmaya sadece ajans muhabirleri alındı.

GÜVENLİK ÖNLEMİ
Duruşma nedeniyle adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor polisi, çevik kuvvet ve sivil polisler adliyeyi sıkı bir güvenlik çemberine aldı. Polis köpekleri de adliye çevresine yerleştirildi. Adliye içinde de duruşmanın yapılacağı salonun katında barikatı oluşturuldu. Öte yandan salonun dolu olması nedeniyle duruşmaya sadece ajans muhabirleri alındı.

ES ES BAŞKANI: BEŞİKTAŞ DA İLGİLENDİ AMA SEZER FENERBAHÇE'Yİ İSTEDİ
Sadri Şener’in de katıldığı duruşmada ilk olarak tanık Eskişehir Spor Kulübü Başkanı Halil Ünal dinleniyor. Tanık Ünal, şike yapıldığı iddialarına yönelik bir bilgisinin olmadığını belirtti.

ÜNAL: "ŞİKE HAKKINDA BİLGİM YOK"
2011-2012 sezonunda Sezer Öztürk ile Fenerbahçe’nin ilgilendiğinden haberdar olduğunu belirten Ünal, “O transferi sadece FB yapmak istemedi. Sezer'i bütün takımlar almak istedi. Ben transfer görüşmelerinden haberdardım. Gizli saklı görüşme söz konusu olamaz. Beşiktaş da ilgilendi ama oyuncu Fenerbahçe’yi istedi. Benim de oyuncu tercihine göz önünde bulundurmam lazım. Bizden gizli görüşülme olmaz. Kaldı ki Aziz Yıldırım da abimiz, tanıdığımız birisi..."dedi. Ünal, oyuncu Alper Potuk’u ise Eskişehir olarak kendilerinin satmak istemediğini söyledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.