Şike davasında ikinci perde

Şike davasında ikinci perde

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin 16'sı tutuklu 93 sanığın yargılandığı davanın görülmesine, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda devam ediliyor.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 16 tutuklu sanık katıldı.

Tutuksuz sanıklardan ise bir önceki celse tahliye edilen Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Coşkun Çalık'ın yanı sıra savunmalarını yapmak üzere Göksel Gümüşdağ, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Korcan Çelikay, Erkan Korkmaz, Sercan Yıldırım, Ahmet Ateş, Ümit Aydın ve Samet Güzel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.

DAVADAN AYRINTILAR

* Aziz Yıldırım; 'Trabzonspor'un teşvik gönderdiğini İlhan Cavcav'a bildirdik. Trabzonspor'un teşvik gönderdiğini iddianame söylüyor, biz değil'
*Yıldırım'ın söz almasının ardından Göksel Gümüşdağ'ın ifadesine geçildi.
* Aziz Yıldırım: Herkes namuslu oldu bir biz namussuz!
* Aziz Yıldırım söz aldı ve 'Bugün savunmalarını veren arkadaşlar heyecanlı oldukları için doğru bildiklerini söyleyemiyorlar 'dedi.
* Ekşioğlu söz aldıktan sonra mahkemeye ara verildi. Aranın ardından Göksel Gümüşdağ'ın savunması ile devam edilecek.
* İlhan Ekşioğlu söz aldı...
* Sanıkların savunmaları kısa sürüyor ve çok hızlı ilerliyor. Sanıklar yazılı savunma verip bir kaç cümle ile özetliyorlar. Sırada Doğan Ercan var...
* Ali Yıldırım'ın savunmasına geçildi.
* Sercan Yıldırım, Sezer Öztürk, Tayfur Havutcu, Serdar Adalı, Göksel Gümüşdağ Adliye gelen isimler arasında...
* Mahkeme hakimi, sanıkların taleplerinin 30 Mart Cuma günü alınacağını açıkladı.
* İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda bugün görülmeye başlayan davada ilk olarak tutuksuz sanıklardan Erkan Korkmaz'ın savunması alınıyor.

TUTUKSUZ SANIKLAR SAVUNMADA

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci tutuksuz sanıkların savunmalarının alınacağını belirtti. Duruşmada tutuksuz sanık Erkan Korkmaz'ın savunmasına geçildi. Sedat Peker ile dışarıda bulunan Olgun Peker ve diğer sanıklar arasında irtibatı sağladığı iddia edilen Erkan Korkmaz emniyette verdiği ifadeyi tekrarladığını söyledi.

'SELAM GETİRİP GÖTÜRÜRÜM'

Korkmaz, Sedat Peker'ın yasal vasisiyim. Onun ilettiği selamları ve kendisine gelen selamları iletirim. Haftada bir sefer görüşürüm. Selam getirip götürme dışında bir faaliyetim olmamıştır. Bunlar cezaevindeki kayıtlardan da anlaşılacaktır. Olgun Peker ile tanışırım kendisinden borç para aldım daha sonra da iade ettim 'diye konuştu.

'CUMHURİYETİN GÖZBEBEĞİ'

Erkan Korkmaz'ın ardından tutuklu sanık Aziz Yıldırım'ın kardeşi Alaattin Yıldırım sanık kürsüsüne alındı. Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütüne üye olduğu iddialarını kabul etmediğini ifade eden Yıldırım, 'Bu suçlama akla ve mantığa aykırıdır. Görev yaptığım Fenerbahçe Kulübünde durum ortada. Haksız kazanç denilen paralar Federasyondan alınan paralardır. 107 yılllık Fenerbahçe kulübü Cumhuriyetin gözbebeğidir. Eskişehirspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak İlhan Ekşioğlu ile görüştüğüm iddiaları doğru değildir. İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun'un o maçtan bir ay önce bir Fenerbahçe maçını izlemek istediğini söyledi. Konuşma bununla ilgilidir. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum 'ifadesini kullandı.

'YAPI OLARAK ÖYLE KONUŞURUM'

Fenerbahçeli eski futbolcu Gökçek Wederson'la ilgili Samet Güzel' le yaptığı konuşması sorulan Yıldırım, 'UEFA kriterlerine göre yıl sonunda kulüplerin alacak verceği kalmaması gerekiyordu. Wederson'un da bir imzası eksikti. Kulüpler arasındaki itilaf nedeniyle ofisime çağırdım, görüştüm 'dedi. Başkan Ekinci'nin 'Neden telefonda ismini söylemek yerine o arkadaş diyorsun? 'sorusuna Yıldırım, 'Yapı olarak öyle konuşurum 'yanıtını verdi. Duruşma tutuksuz sanık menajer Doğan Ercan'ın savunmasıyla devam ediyor.

Şike davasında şu anda tutuklu bulunan sanıkların isimleri şöyle;

'Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Hakan Karaahmet, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Abdurrahman Yakut, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Haldun Şenman, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Tamer Yelkovan ve Bülent İşcan.'

7 KİŞİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

24 Şubat'taki duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun, Cemil Turan, Coşkun Çalık, Ömer Ülkü ve Mehmet Yenice'nin, suç vasfının değişme ihtimali göz önüne alınarak tahliyesine karar vermişti.

3 Temmuz 2011'de Türkiye gündemine damgasını vuran şike operasyonunda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar şike yapmak, teşvik primi vermek ve suç örgütü oluşturmak suçlarından yargılanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.