Rumenlerden Aziz Yıldırım için 'Küstah' yorumu

Rumenlerden Aziz Yıldırım için 'Küstah' yorumu

İstanbul'da oynanan ve 1-1 sonuçlanan ilk maçın ardından sarı lacivertli ekip deplasmanda Vaslui'yi 4-1 ile geçerek adını Şampiyonlar Ligi öncesinde son eleme turu olan Play-off'lara yazdırırken alınan bu farklı galibiyet Rumen basınına dikkat çekici başl

Alınan galibiyetin ardından Gazeta Sporturilor "Fenerbahçe İmpratorluğu Vaslui'yi devirdi" başlığıyla zorlu mücadeleyi okuyucularına duyururken Fenerbahçe'nin sahada daha dinç bir takım görüntüsü çizdiğini ve Vaslui'nin uyguladığı savunma taktiğinin başarısız olduğunu belirtirken alınan sonucun delirtici bir netice olduğunu belirtti.

Romanya'da yayın yapan Prosport.ro internet sitesi ise Fenerbahçe'nin zaferini tanıdık bir başlıkla okuyucuylarına duyurdu. Fenerbahçe'nin elde ettiği galibiyetin ardından "Türk lokumu acı geldi" başlığını kullanan Rumen basını Kuyt'un sergilediği futbolun alınan galibiyette etkili olduğunu belirtirken Aziz Yıldırım'ın Helikopter ile stattan ayrıldığını belirten Prosport bu olayı küstahlık olarak belirtti. Rumenler yaptıkları yorumda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı Türkiye'nin en zengin isimlerinden birisi olarak nitelendirirken, araçla gidilebilecek bir mesafeyi helikopterle gitmesini yadırgayarak eleştirdiler.

Aynı internet sitesinin maç haberinde ise oldukça ilginç benzetmeler kullanıldı; maçın başında Fenerbahçe savunmasını 'Sultan Ahmet Camii'nin etrafındaki baklava satıcılarından daha kaotik' olarak nitelendiren Rumenler, Dirk Kuyt için ise 'Amsterdamdaki Cafelerin canlılığına sahip' benzetmesini yaptı.

Sporttotal ise Fenerbahçe'nin aldığı zaferi N'Doye'nin kaçırdığı penaltı atışına bağladı. Oyun anlamında iki takımın da dengeli bir oyun sergilediğini ancak kaçan penaltının ardından ibrenin Fenerbahçe lehine döndüğünü belirten basın kuruluşu, Fenerbahçe'nin attığı ikinci golün ardından Vaslui'nin demoralize olduğunu ve İstanbul'da alınan beraberliğin ardından yeşeren umutların Romanya'da son bulduğunu kaydetti.

(Sporx)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.