Aziz Yıldırım'a çifte tahliye!

Aziz Yıldırım'a çifte tahliye!

'Şike Soruşturması'nın tamamlanmasına günler kala o teklif Meclis'e verildi.

Kulüpler Birliği'nin Meclis'te yürüttüğü çalışma sonuç verdi. 4 siyasi partinin grup başkanvekillerinin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na 'Sporda Şiddet Yasası'nda değişiklik teklifi sunuldu.

Teklif, halen yürürlükte bulunan Sporda Şiddet Yasası'nın şike ve teşvik primine uygulanacak cezayı düzenleyen maddede önemli değişiklikler içeriyor. Şike yapan veya teşvik primi verenler 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanırken, yeni teklif bu suçun ceza sınırını 1 yıldan 3 yıla çekiyor. Mevcut yasaya göre bu suç organize bir şekilde işlenirse ceza yarı oranında arttırılıyordu.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında 7.5 yıldan 18 yıla hapis cezası istenebiliyordu. Teklif bu haliyle yasalaşırsa, Yıldırım ve diğer şüpheliler 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar yargılanabilecek.

SAVCI, GÖREVDEN ALABİLECEK
Teklifle cezanın üst sınırının azaltılmış olması, Yıldırım ve şike soruşturması şüphelilerinin tahliyesini de kolaylaştırıyor. Çünkü mahkemeler cezanın üst sınırının fazlalığını gerekçe göstererek tahliye taleplerini reddedebiliyordu. Şimdi ceza üst sınırı azalacağından Fenerbahçe Başkanı için tahliye olanağı söz konusu. Ancak teklifte Aziz Yıldırım ve tutuklu bulunan diğer kulüp yöneticilerini olumsuz etkileyen önemli bir madde var. Buna göre; savcı, soruşturmanın herhangi bir aşamasında şike yaptığı veya teşvik primi dağıttığını tespit ettiği kulüp veya federasyon yöneticilerini görevden alabilecek.

Döner bıçağına az ceza
Yeni teklifin getirdiği diğer yenilikler şöyle sıralanıyor:

- Spor sahalarına döner bıçağı ve sopa gibi normalde taşınması suç olmayan maddeler sokulduğunda verilecek ceza 3 aydan az olabilecek. Üst sınırı 1 yıl olacak.
- Bileti olmadan maça girenlere verilecek hapis cezası 3 aydan 1 yıla kadar hapis ve 50 günden az olmamak üzere adlipara cezası olacak 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.