Ba ve Sow'un Hz. Muhammed hayranlığı

Ba ve Sow'un Hz. Muhammed hayranlığı

F.Bahçe ve Beşiktaş'ın golcü futbolcuları Demba Ba ile Moussa Sow, Hz. Muhammed'in rızasını kazanmak için çalıştıklarını söylediler.

Diyanet İşleri Başkanlığınca çıkarılan aylık derginin nisan sayısı, bu yıl "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı"temasıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası'na ayrıldı.

Bu kapsamda aralarında oyuncu ve futbolcuların bulunduğu ünlü isimlere, "Hazreti Peygamber sizin için ne ifade ediyor, hayatınızdaki önemi nedir?" soruları yöneltildi.

SOW: ONU ÇOK SEVİYORUM

Fenerbahçeli futbolcu Moussa Sow, soruya, "Hazreti Muhammed inanç ve yaşam biçimimizde devrim yapan şahsiyettir" karşılığını verdi.

Hazreti Muhammed'in hayattan keyif almanın yolunu ve güzel ahlakı öğrettiğini belirten Sow, O'nu çok sevdiğini vurguladı.

Sow, çocuklarına ve ailesine Hazreti Muhammed'in hayatını öğrettiğini vurgulayarak,"Hazreti Peygamberin beni en çok etkileyen yönleri şunlardır, sabırlı olması, kendisine eziyet edenlere beddua etmemesi, lanet okumaması, merhametli olması, güler yüzlü olması, her insana eşit davranması" değerlendirmesinde bulundu.   
 
DEMBA-SOW
 
BA: ŞÜKRETTİKÇE BAŞARMAYI HZ. MUHAMMED'DEN ÖĞRENDİM

Beşiktaşlı forvet Demba Ba ise şu görüşleri paylaştı: "Hayatımızda, düşüncelerimizde onun üzerine yaptıklarımız Allah ve Hazreti Muhammed'in rızasını kazanmak içindir. Nimetlere ve başarıya şükretmeyi ve şükrettikçe başarmayı Hazreti Muhammed'den öğrendim. Hazreti Peygamberin en etkilendiğim yönleri şunlardır, herkese hoşgörülü davranıp kimseyi incitmemesi, herkesi doğruya çağırması, kadınlara ve çocuklara şefkatle yaklaşması, kendisine gelen herkese yardım etmesi." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.