"Babam Hami Mandıralı gibi olmamı isterdi"

"Babam Hami Mandıralı gibi olmamı isterdi"

Trabzonspor'un devre arasında Kasımpaşa'dan kadrosuna dahil ettiği Şahin Aygüneş samimi açıklamalarda bulundu

Trabzonspor'un devre arasında Kasımpaşa'dan kadrosuna dahil ettiği Şahin Aygüneş, "Hami ismiyle büyüdüm. Futbolculuğunu sorarsanız aklıma hemen o inanılmaz şutları geliyor. Ailem de ona hayrandır. Hatta benim ismimi nasıl Hami koymadılar diye şaşıyorum" dedi.

Aygüneş, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, ailesinin Trabzon'un Sürmene ilçesinden olduğunu belirterek, "Babam da Trabzonspor taraftarı. Hami Mandıralı'yı çok beğenir ve benim de onun gibi bir futbolcu olmamı isterdi. Öyle doğum büyüdüm" diye konuştu.

3 yıl boyunca Kasımpaşa'da her sezon düzenli olarak forma şansı bulduğunu ifade eden Aygüneş, şöyle devam etti:

"Bu istatistiklerime bakıldığında görülüyor. 3. sezonumun sonunda çapraz bağlarım yırtıldı. 10 ay kadar topa değemedim. Sakatlık dışında problemim olmadı. Hatta o dönem milli takımda düzenli olarak forma giyiyordum. Özellikle yurt dışından önemli transfer teklifleri aldım. Stutgart, Bayern Leverkusen, Hertha Berlin, Lazio gibi takımlar benimle ilgilendi. Ümit milli takımda İtalya'ya karşı bir maçımız vardı. Orada Lazio yetkilileri de beni izlediler. Sonrasında görüşmeler yapıldı ancak anlaşma olmadı."

Şahin Aygüneş, Kasımpaşa'dan ayrılmak istedikten sonra Almanya'dan teklifler aldığını vurgulayarak, "Oraya dönmeye karar verdim. Hatta uçak biletimi almıştım, babam da yanımdaydı. Menajerim aradığında hava limanındaydım. Kendisi uçağa binmemi engelleyerek Trabzonspor ile görüşeceğimizi söyledi. Bir Trabzonlu olarak bu teklif beni çok mutlu etti. Sonrasında Trabzon'a geldik ve hemen anlaşma sağladık"diye konuştu.

Ailesinin fanatik Trabzonsporlu olduğunu söyleyen Şahin, "Teklif özellikle babamı mutlu etti. Çocukluğumun Hami'leri, Abdullah'ları, Ogün'leri izleyerek geçti. Hayalini kurduğum formaya kavuşmak, taraftarı olduğum takımın futbolcusu olmak inanılmaz bir duygu. Babam bu zamana kadar Trabzonspor'un başarısı için dua ederdi, şimdi benim içinde ediyor" ifadelerini kullandı.

Şahin, en büyük hedefinin düzenli şekilde ilk 11'de forma giymek olduğunu söyleyerek, "Gollerimle asistlerimle takıma katkıda bulunmak istiyorum. Şu an için bundan başka hiçbir hedefim yok. Trabzonspor her sezon Avrupa'da olmayı hak eden birtakım. Bu hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz" dedi.

-İlk topla buluşmasında Fenerbahçe'ye gol attı

Şahin, hayatının dönüm noktalarından birinin Türkiye'de ilk topla buluştuğu Fenerbahçe maçında attığı gol olduğunu belirterek, "Kasımpaşa'ya transfer olduktan sonra Fenerbahçe ile oynanan maçın 80. dakikasında oyuna girip 81. dakikada gol atmıştım. Türkiye'de ilk topla buluşmam golle sonuçlanmıştı. Bunun yanı sıra Kasımpaşa'da geçirdiğim uzun süreli sakatlığın ardından Trabzonspor'a transfer olmam da önemli bir dönüm noktasıydı. Elime çok büyük fırsat geçti, bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım" dedi.

-İdolü Hami

Şahin, Hami Mandıralı'nın idolü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu bana sorulduğunda hep aynı cevabı veriyorum. Tek bir isim var. O da Hami Mandıralı. Emin olun şu an hocam olduğu için söylemiyorum, Hami ismiyle büyüdüm. Futbolculuğunu sorarsanız aklıma hemen o inanılmaz şutları geliyor. Ailem de ona hayrandır. Hatta benim ismimi nasıl Hami koymadılar diye şaşıyorum. O isim çocukluğumdan beri aşılanmıştı bana. Mahallede top oynarken ben hep Hami olurdum.

Hami hocayla ilk olarak 17 Yaş Milli Takımı'nda birlikte çalıştık. İlk karşılaşmamız ilginç oldu. Milli takıma davet edildik. Geldiğimizde karşılaştık ama Hami hocanın aslında benim kahramanım olan Hami Mandıralı olduğunu bilmiyordum. Gerçeği arkadaşlardan öğrendim ama inanamadım. Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Çünkü o benim için hayatımda hiçbir zaman göremeyeceğim, görsem bile konuşamayacağım, tanışamayacağım biriydi ama o bize çok iyi yaklaştı. Benimle çok ilgilendi. Schalke 04'de oynadığından mı bilmiyorum gurbetçilerle iyi anlışıyor. Benim için rüya gibiydi." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.