Emine Erdoğan'a 'başını aç' baskısı

Emine Erdoğan'a 'başını aç' baskısı

Erdoğan, Can Ataklı ile içkili yemeklerinde Ataklı’nın eşi için “Yenge de maşallah ne içiyor” demiş

Serkan Ayazoğlu'nun haberi
 
Türkiye’nin ünlü gazetecilerine ait ilginç anıların anlatıldığı Bab-ı Ali’nin Dikenleri adlı kitapta yakın siyasi tarihin bilinmeyenleri yer alıyor. Özlem Kılıç ve Kübra Demir’in hazırladığı kitapta, Mehmet Altan’dan Can Ataklı’ya, Bekir Coşkun’dan Cüneyt Ülsever’e birçok isim anılarını anlatıyor.
 
Kitaptaki dikkat çekici bölümlerden biri de Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la ailece yedikleri içkili yemeklerle ilgili. Erdoğan başbakan olmadan önce aynı masada kadeh kaldırdığını anlatan Ataklı, “Böyle de bir hukukumuz vardı” diyor.
 
 
Yenge maşallah ne içiyor ama...
 
Ataklı, kitapta Erdoğan’la içkili yemekleri şöyle anlatıyor: “Tayyip Bey’le teke tek yemek yiyoruz. Ben Tayyip Bey’le içki de içerdim. Ama yemeği ben veriyorsam. Yemeği o veriyordu. İçki içmedim. Bana dedi ki, “Can Bey bir şey iç”, “Olmaz siz, davet ettiniz, sevmiyorsunuz içmem. Ben davet versen belki içerim” dedim. Nitekim onunla aynı masada içki içtik. Bir yemek sonra, “Yenge de maşallah ne içiyor ama” dedi. O zamanki karım aşka geldi votkayı dolduruyor da dolduruyor. ‘Sağlığınıza Tayyip Bey’ diyor. Rauf Tamer’in karısı bir de Hüsnü Özyeğin’in karısı üçü aldılar Emine Hanım’ı, ‘Yahu ne güzelkadınsın sen şu başını açsan, kocan Başbakan olur’ diye. Vallahi billahi! Şimdi böyle de bir hukukumuz var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.