Demirtaş: Hakkari'de destan yazdık

Demirtaş: Hakkari'de destan yazdık

Bağımsız Hakkari Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, Hakkari'de destan yazdıklarını söyledi.

Resmi olmayan sonuçlarla Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP binası önünde toplanan kalablığa seslenen Selahattin Demirtaş,

"Siz zaferlerin, mutlulukların en büyüğünü hak ediyorsunuz. Hakkari gençliği, Hakkari kadınları, zaferlerin en büyüğünü hak ediyorlar. Bugün, dünyanın dört bir yanında yaşayan bütün halkımızda büyük bir sevince, büyük bir morale yol açmıştır. Bir sözümüz vardı, bu topraklar faşizme mezar olacaktı. İşte bugün bu topraklar faşizme mezar oldu. Bu saatten sonra Hakkari ile ilgili değerlendirme yapacak kim olursa olsun, öncelikle Başbakandan çok açık bir şekilde özür bekliyoruz. Bütün Hakkari halkı, başbakandan özür bekliyor, biraz sonra balkona çıkıp konuşma yapacak. Hakkari halkından özür dilemesini bekliyoruz. 'Hakkari halkı korkaktır' diyen Başbakan, 'tehditle kepenk kapattı' diyen Başbakan, bu sonuçlar karşınsıda bir özür borçludur halkımıza" dedi.

"HALKIMIZ TARİHİ BİR ZAFER ELDE ETMİŞTİR"

Demirtaş, "Halkımız tarihi bir zafer elde etmiştir. Bu kadar baskıya, bu kadar imkansızlığa rağmen, tutuklamalara, gözaltılara rağmen her türlü seçim engeli ve hilesine rağmen işte güneşin doğuşu engellenememiştir. Güneş doğmuştur işte. Bir kez daha burada üçte üç şiarına inanan bu şiarıyla bütün halkımıza teşekkür ediyorum. Hepinizin önünde saygı ile eğiliyorum. Başta Hakkari halkı olmak üzere; bu zaferlerin asıl kahramanları olan bütün halkımıza bütün esnaflarımıza emekçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sonuç Kürtler açısından henüz son nokta değildir. Geniş kapsamlı bir siyasal değerlendirmeyi sizlerle paylaşacağız, ama gerçekten büyük bir onur, büyük bir şeref duyuyorum. Buradan artık şu saatten sonra Hakkari vekili olmak benim için büyük bir onurdur, bütün halkımıza teşekkür ediyorum. Bir kez daha size layık olmanın sözünü veriyorum buradan. Asla ve asla sizi mahcup etmeyeceğim, mahcup olmayacağız. Bir kez daha hepinizin yolu açık olsun" şeklinde konuştu.

Demirtaş'ın konuşmalarının ardında arka arkaya havai fişekler patlatıldı. Şarkıcı Cane, parti binası önünde halka konser verdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.