Bahar Dönemine Dertli Başlangıç

Bahar Dönemine Dertli Başlangıç

Katkı paylarını yatırıp, ders almak isteyen Gazi İİBF öğrencileri bugünlerde dertli.

Gazi Üniversitesi 2011-2012 Bahar Dönemi katkı payı ödemeleri ve ders alma işlemleri için son gün 3 Şubat 2012. Öğrencilerin bu tarihe kadar Halkbank şubeleri aracılığıyla katkı paylarını (üniversite harçları) yatırması gerekiyor. Katkı payını yatıran öğrencilerin ders kaydı açılıyor ve internet üzerinden derslerini seçebiliyorlar. Her bahar döneminde yapılan bu işlemler özellikle büyük fakültelerde çeşitli aksaklıkları beraberinde getiriyor.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (Gazi İİBF) öğrencileri bu bahar döneminde yine çeşitli sıkıntılar ile karşı karşıya kaldı. Gazi İİBF öğrencileri ders alma işlemleriyle ilgili yaşadıkları zorlukları şu şekilde sıralıyor:

 - Öğrencilere ihtiyacı oranında ders seçme kredisinin verilmemesi. Alttan dersi olan öğrenciler bazı dönem derslerini seçemedikleri için üniversite uzayabiliyor Ayrıca alttan derslerin otomatik olarak atanması nedeniyle dönem derslerine kredi yetmeyebiliyor.

- Derslere sınıf mevcudunun altında kontenjan ayrılması. Kontenjanın belirsiz aralıklarla azar azar artırılması nedeniyle öğrenciler kendi şubelerinden ders alabilmek için saatlerce bilgisayar başında beklemek zorunda kalıyor.

- Türkiye'nin en zengin akademisyen kadrosunu bünyesinde barındırmasına rağmen bazı derslerin yıllarca tek bir akademisyen tarafından verilmesi. Bu durum akademisyenin verimini düşürdüğü için öğrenciler üzerinde olumsuz etkiye neden oluyor.

Gazi İİBF öğrencilerinin en büyük derdi ise bu sorunların yıllardır devam etmesi ve kimsenin çözüm üretmeye yanaşmaması.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.