Bahar Yorgunluğu Nasıl Yenilir!

Bahar Yorgunluğu Nasıl Yenilir!

Uzmanlar, halsizlik, yorgunluk, bitkinlik gibi bedensel sorunların yanında depresyona kadar varan bahar yorgunluğundan kurtulmak için iyi bir kahvaltı ve hafif egzersiz yapılmasını tavsiye ediyor.

Dahiliye uzmanı Kenan Tekin, havanın ısınmasıyla birlikte havadaki elektrik yükünün arttığını belirterek bunun metabolizmada değişiklikler meydana getirdiğini belirtti.

KOL BİLE KIPIRDAMIYOR
Bu değişikliğin halsizlik, bitkinlik, yorgunluk, sürekli sıkıntı hali, neşesizlik, uyuşukluk, uykuya dalamamak ve uyanamamak gibi belirtilere yol açtığını ifade eden Tekin, "Bahar yorgunluğu yaşayan kişi hayattan zevk almaz. Bütün aktivitelere karşı isteksizdirler. Kolunu bile kıpırdatmak istemez.

Eğer bu hal uzun süre devam ederse kronikleşebilir hatta depresyona kadar gidebilir" dedi. Vücuttaki elektrik yükünün artmasının sürekli bir gerginlik ve sıkıntılılık halini de beraberinde getireceğinin altını çizen Tekin, bu durumun kişinin aile ve iş hayatındaki ilişkilerini de olumsuz yönde etkileyeceği kaydetti.

ÜSTELİK MUTLU EDİYOR
Bahar yorgunluğundan korunmak için dengeli beslenmenin çok önemli olduğunu dile getiren Tekin, dengeli beslenmede sabah kahvaltısının kesinlikle atlanmaması gerektiğini belirterek şu tavsiyelerde bulundu: "Sabah kahvaltısı her zaman önemlidir ama bahar mevsiminde çok daha önemli bir hale geliyor. Güzel bir kahvaltı hem zindelik hem de mutluluk veriyor.

Bu sebeple kahvaltıdan asla ödün verilmemeli. Fırsat buldukça ağır hafif egzersizler yapılmalı. Yağlı, ağır yiyeceklerden kaçınarak mevsim sebze ve meyvelerinden tüketilmeli. Alkol ve sigaradan uzak durmalı." Tekin, bahar yorgunluğundan korunmak için açık havada yapılan yürüyüşlerin de büyük faydası olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler :