Bahçeli Adresi Gösterdi

Bahçeli Adresi Gösterdi

Danıştay'ın katsayı konusunda bir kez daha olumsuz karar vermesini de değerlendiren Bahçeli, çözüm adresi olarak Meclis'i gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kamuoyunda 'Kırmızı Kitap' olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin (MGSB) üzerinden yapılan tartışmaların yeni bir istismara kapı araladığını söyledi.

TBMM'deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, ''Siyaset Belgesi hakkında başlatılan tartışmaların yeni bir istismara kapı açtığı görülmektedir.'' dedi. Bu konuda da medyayı suçlayan Bahçeli, Ak Parti hükümetine yakın medya kuruluşlarının bunu sürekli gündemde tuttuğunu iddia ederek bu durumu eleştirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün günün koşullarına göre yeniden gözden geçirilmesi tavsiyesinde bulunduğu Siyaset belgesi hakkında Bahçeli, bu konuda hükümete çatarak; ''Bu gizli belge, karanlık ve bilinmeyen kurumlarca ve gizli odaklarca hazırlanmamıştır. İç tehdit bölümünün kaldırılacağını açıklamış olması ise tam bir müflis siyasetçi kurnazlığıdır.'' diyerek bu değişikliğe karşı görüşünü ortaya koydu.

Danıştay'ın katsayı konusunda bir kez daha olumsuz karar vermesini de değerlendiren Bahçeli, çözüm adresi olarak Meclis'i gösterdi. Bahçeli şöyle konuştu: ''Yükseköğretime girişte uygulanan katsayı sistemi, haklı olarak şikâyet ve itirazları yoğunlaştırmış ve toplumsal bir sorun alanı oluşturmuştur. Artık yıllardır ihmal edilen bu konunun, siyaset içinde ve Meclis zemininde çözülmesi zorunluluk halini almıştır. Bu sorunun çözülmesinde hukuken YÖK'ün idari tasarrufunun tartışmalı hale geldiği ve kâfi gelemeyeceği yargı kararıyla ortaya çıkmıştır. Gelinen bu aşamada, yargı kararını eleştirmek, zan altında bırakmak ve bu müesseseyi yıpratmak yerine, yasal bir girişimle konunun TBMM'nde halli elzem hale gelmiştir. Üzerinde tartışılan konu, imam hatip liseleri ekseninde yapılmakla beraber, aslında meslek lisesi mezunlarının yükseköğretime geçişte yaşadığı katsayı eşitsizliğidir. "Ortaöğretim veya lise başarı puanına uygulanacak katsayı veya ek puanın hesabında kullanılacak yöntem ortaöğretim niteliğine bakılmaksızın eşit olarak uygulanır" şeklinde değiştirilmesini önermektedir.''

Etiketler :