Bahçeli çözüm önerisini açıkladı

Bahçeli çözüm önerisini açıkladı

Türkiye 81 yıllık kutlu tarihinin en talihsiz gününü yaşıyor..

Açılımın en hızlı muahlifi MHP lideri Devlet Bahçeli, DTP'li Ahmet Türk'ün ardından kürsüye çıktı. Bahçeli sözlerine şehitleri anarak başladı. 

81 YILIN EN TALİHSİZ GÜNÜ
"Sözlerimin başında aziz şehitlerimiz rahmet, minnet ve şükranla anıyo, aziz hatıralarını yad ediyorum. Bu mücadelede gazilik mertebesine ulaşmış olanları saygıyla anıyorum.  81 yıllık kutlu tarihinin en talihsiz gününü yaşıyor. Bu çatı altında konuşulan konulardan üzüntü duymamak mümkün değildir. Hükümet eliyle Türkiye için bölünme modelleri arayışına girilmesine siyasi tarihimizde ilk defa şahit olunmaktadır. Bugün burada hangi kararları alacağız? Gazilerimizi, şehitlerimizin hatırasını nasıl yaralayacağımızı mı?

BAYRAĞIMIZA GÖZ DİKENLERE HAKKINI VERİRİZ
Aylardır görüşmek istiyordunuz. İşte burada milletin huzurundayız. Bizden istediğiniz nedir? Bunların hangisine onay vereceğiz? Bunun hesabını iki cihanda nasıl vereceksiniz? Allah esirgesin bunlara izin verirsek göz yumarsak, görmezden gelirsek, muhterem ecdadımıza ne diyeceğiz? Şayet varsa bir yolunuz siz söyleyiniz. Gafletteydik uyuyorduk güçsüzdük mü diyeceksiniz? Görmedik bilmedik düşünmedik mi diyeceksiniz? Oy peşindeydik mi diyeceksiniz? Bu mekanda ayakta alkışladığınız küresel güçler böyle itiyorlardı mı diyeceksiniz? Türk milleti bunu asla kabul etmez. Türkiye bir bütün olur bu oyuna gelmez. Yıkımın muhattaplarına da hak ettiği dersi verir. Hesabını da mutlaka sorar. Niyet sahiplerini uyarıyorum, MHP'nin 69 vekili ve milyonlarca Türkiye sevdalısı al bayrağımıza göz dikenlere hak ettiğini verir.

BİNLERCE ŞEHİT VERDİK
Türkiye son 25 yıldır terör ve bölücülük sorunuyla karşı karşıyadır. Bu süreçte ok ağır bedeller ödenmiştir. Güvenlik güçlerimiz 6 binin üzerinde şehit vermiş, PKK'lılar 5 binin üzerinde vatandaşımızı katletmiştir.

TERÖRLE MÜZAKERE DÖNEMİ BAŞLADI
2002'ye gelindiğğinde terörün beli kırılmıştır. AKP hükümeti ile beraber terör yeniden güç kazanmıştır. 7 yıllık acz ve zafiyetten sonra terör örgütüne teslim olma noktasına gelmiştir. PKK çalımıyla yapılmak istenen terörün silahla yapamadığını siyasi yollarla yapmasının önünü açmaktır. Terörle mücadele bırakıldı, terörle müzakkere süreci başladı.

BU MİLLETİN ADI TÜRK MİLLETİDİR
AKP'nin açılım sürecinin hareket noktası bu nedenle yanlıştır ve sakattır. Bu vatan bundan bin yıl önce gerçek sahibini bulmuştur. Aradan geçen 10 asır büyük bir milleti ortaya çıkarmıştır. Burası Türkiye, Bu milletin adı Türk milletidir. Bizleri bir araya getiren acılarımız, anılarımız, hüzünlerimiz ve sevinçlerimiz olmuştur. Bin yılda kız alıp vermiş, fetihlere katılmış, vatanı kurtarmışızdır. Bizi bir araya getirenler bunlardır. Mezhebimiz, anamız ne olursa olsun bizim adımız Türk milletidir. Ya bu topraklar üzerinde yaşayanlar bir tutulacak ya da Türk milleti bu topraklardan atılacaktır. Bu şark meselesidir. Bir yanda türk milleti diğer tarafı Haçlı zihniyeti var.. 

VARLIĞIMIZ ORTADAN KALKACAK
Coğrafyamız tartışılırsa milletimiz, milletimiz tartışılırsa devletimiz, devletimiz tartışılırsa bayrağımız, bayrağımız tartışılırsa varlığımız ortadan kalkacaktır. Bunlar benim şahsi fikrim değil. 1000 yıllık milklet varlığının bugüne aktardığı mirastır.

İÇİ BOŞ DEMOKRASİ
Milletvekilleri, bir kez daha düşününüz. Karşınızda yeni bir Sevr dayatması olduğunu göreceksiniz. Hükümetin çeşitli isim zincirleri arasında en son karar verdikleri kavram Milli Birlik Projesi'dir. Bu kavram hoşa gidecek, davetkar bir kavramdır. Çağımızın en önemli kavramı demokrasidir. Bizim de vazgeçemeyeceğimiz siyasi zemindir. Ama içi boş bir demokrasi ustaca hazırlanmış bir tuzaktır. Terörist başı bile ayrı devlet fikrini demokratik cumhuriyet kavramının içine saklamıştır.

BÜTÜN FERTLER EŞİTTİR
Anayasaya göre bütün fertler eşittir, aralarında hiçbir imtiyaz yoktur. Hiçbir vatandaşımız haklarından mahrum olduğunu söyleyemez. Hangi iş adamı hangi işe kökeni nedeniyle farklı muamele yapılmıştır. Kökeni nedeniyle kim bürokrat olamadı, devlett kurumlarında görev alamadı. Ülkemizin bir kesiminde bir geri kalmışlık varsa bunun nedni yılların getirdiği ihmalin sonucudur. Feodal yapı nedeniyle bireysel özgürlükler bölgede gelişmemiştir. Yedi yıldır iktidardasınız. Bütün bunları yapsaydınız. Ancak fertleri geri plana tarak toplu olarak bir kesime verilecek haklar ve ayrıcalıklar soruna yol açar.

BAHÇELİ'NİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ
Bizden çözüm önerisi istiyordunuz. İşte bizim çözüm önerimiz:


-Tüm teröristler teslim olmalıdır

-Tamamı yargılanmalı ve gereken cezalar verilmelidir. Veriecek cezalara razı olmalılardır.

-Yokluk önlenmelidir. Bölgeye yönelik ekonomik yatırımlar yapılmalıdır.

-İçeriği bilinmeyen bir demokrasi arayışı bizi yıkıma götürür. Başka yerlerde uygulandığında olumlu sonuç veren formüller bize uymayabilir. Amaç Türkiiye Cumhuriyeti'nin milletiyle sonsuza dek beraber yaşamasıdır.

-Yokluk önlenmelidir. Bölgeye yönelik ekonomik yatırımlar yapılmalıdır.

-İçeriği bilinmeyen bir demokrasi arayışı bizi yıkıma götürür. Başka yerlerde uygulandığında olumlu sonuç veren formüller bize uymayabilir. Amaç Türkiye Cumhuriyeti'nin milletiyle sonsuza dek beraber yaşamasıdır.

Etiketler :