Bahçeli: Doğu-Güneydoğu'da Asayişi PKK'ya Geçti!

Bahçeli: Doğu-Güneydoğu'da Asayişi PKK'ya Geçti!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kobani mesajını eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle;

Çiftçimiz yanlızlığa terk edilmiş durumda. Traktörler boşa çalışıyor, biçerdöverler ile biçilenler tefeciye gitmektedir. Bu tablo kör bir çıkmazdır. Çiftçimizin mazot maliyetleri yıldan yıla artmış durumda.

Çiftçimizin zenginliği azalıp fakirliği çoğalmış durumda. Geldiğimiz noktada 1 kg arpa ile 1 kg gübre alınıyor. 2002'den 2014'e kadar mazot bedelleri 9 kat birden artmış durumda.Bu tablo resmen bir iflas tablosudur.

Çiftçilerimizin 2007'ye göre 2014 kullandığı banka kredileri yüzde 296'ya fırlamış durumda. Ülkemiz birçok tarım ürününü ithal eder hale gelmiştir. Saman beri ithal edilmiştir.

Tarımdan ekmeğini kazanan 2 milyon vatandaşımız çiftçiliği bırakmış durumda.

Hükümet Etiyopya'da Cibuti'de uzak bölgelerde magdur vatandaş aramasın.

Türk çiftçisi artık bunları görmeli ve hesabını ona göre yapmalı. Çiftçimizin üzerinde kambur üzerine kambur var. Tarım politikaları çiftçilerimizin aleyinedir.

Kahvelerde içilen çaylar bile harman veresiyesidir. Üstte yok başta yoktur. Çiftçilerimizi deyim yerindeyse iki büklümdür. Çüftçilerimizin iki yakası biraraya gelmemektedir.

Biz köylünün yanında çiftçinin arkasındayız. Vergi ve zam furyasının bilincindeyiz. Buğdayın para etmesi için çözüm MHP'dir.

Başbakan Davutoğlu Diyarbakır kongresinde skandal sözlere imza atmıştır. Başbakan'ın Türk milletinin gözünün içine baka baka Türkçeye rakip çıkarma önaymazlığı siyasi bir cinayettir.

Davutoğlu'nun Türkçe ile Kürtçe'yi eşit kefeye koyması ruhsuzluktur. Kim olursa olsun herkes anasının diliyle doğup bu dille konuşacaktır. Ama Türk milletinin ana dili Türkçe'dir.

Davutoğlu'na sorarım; Türkçe'ye kardeş olarak Kürtçe'yi görüyorsan Türk milletine kardeş olarak hani milleti görüyorsun.

Bu vahim gelişme Türk milleti için öldürücü provakasyondur.

Kürtçeyi Kürt kardeşlerimin ana dili olarak görüyor bunun konuşulmasında sakınca görmüyoruz.

Kobani'yi selamlamak, PKK-PYD'ye sıcak bir merhabadır.

Başbakan Türk bayrağındaki hilalin birileri tarafından kaldırılma girişimi olduğunu söylüyor. Davutoğlu çıkıp bu girişimlerde bulunan hainleri açıklamalıdır. Aksi takdirde söylediklerinden ötürü herzaman kendisi müfteri olarak anılacaktır.

Davutoğlu, önce Cizre'deki gelişmeleri gündemine almalıdır. Hükümet Doğu-Güneydoğu'da asayişi PKK'ya devretmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.