Vural'dan Çelik'e köpek benzetmesi

Vural'dan Çelik'e köpek benzetmesi

Bahçeli hakkında açıklama yapan Hüseyin Çelik'e en sert tepki Oktay Vural'dan geldi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerinden ötürü AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’e sert tepki gösterdi. 

Vural, Hüseyin Çelik'i Pavlov'un köpek deneyine benzeterek, Türk milleti denildiğinde MHP denildiğinde saldırdığını söyledi.

Vural, “Dün Genel Başkanımız hakkında bu ifadeleri kullanan bir kimse Ramazan ayının nasibinden nasiplenmeyince içindeki şeytan zincirini boşaltmış ve zinciri boşaltılmış bir şeytanın dilinden çıkabilecek ifadeleri kullanmıştır.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’e yüklendi. Konuşmasının başında iki dörtlük okumak istediğini söyleyen Vural, “‘Mey biter saki kalır, Her renk solar haki kalır, Diploma insanın cehlini alsa da, Hamurunda varsa eşeklik baki kalır’. Mevlana’nın da güzel bir sözü var: Edep aklın tercümanıdır, Herkes edebi kadar akıllı, aklı kadar şerefli, şerefi kadar değerlidir. Zannederim, bu sözlerin kime gittiğini, adrese teslim olduğunu takdir edersiniz.” diye konuştu.

Oruç tutmanın aynı zamanda diline hakim olmak anlamına geldiğini kaydeden Vural, “Ne hazindir ki muhafazakar olduğu söylenen bir partinin sözcüsü maalesef mübarekRamazan ayının bu faziletlerinden nasibini almamış bir bedbaht. Peygamber Efendimiz, bir hadisinde diyor ki; Ramazan ayı girince cennet kapılar açılır, cehennemin kapıları kapanır. Şeytanlar zincire vurulur. Ramazan'ın gerekleri yapılırsa gerçekten şeytanlar zincire vurulur. Şeytanların en azgınlarını kastediyor, onların ellerinin dillerinin bağlandığından bahsediyor… Ama dün gördük ki bu mübarek ayda, bu rahmaniyetten nasibini almayınca, kimilerinin içindeki şeytan zincirini boşaltmış. Dün Genel Başkanımız hakkında bu ifadeleri kullanan bir kimse Ramazan ayının nasibinden nasiplenmeyince içindeki şeytan zincirini boşaltmış ve zinciri boşaltılmış bir şeytanın dilinden çıkabilecek ifadeleri kullanmıştır. Her şeyden önce Cenab-ı Hak’tan bu mübarek ayda böyle zincirinden boşalmış saldırganların şerrinden tüm milletimizi korusun. Biz inanıyoruz ki böylelerinin kurdukları tuzaklar Allah’ın izni ile bozulacaktır. Hüseyin Çelik’in rögar kapağı ağzını açarak Genel Başkanımıza dönük söylediği sözler ruhunun karanlığını yansıtmaktadır. İçindeki şeytanın nasıl zincirini boşalttığını ortaya koymaktadır. Kem söz sahibine aittir.” dedi.

‘Testinin içinde ne varsa ağzından o akar’ şeklindeki Türkmen atasözünü hatırlatan Vural, “İşte rögar kapağını açınca bu pis kokular, pis sözler maalesef mübarek Ramazan’ın muhabbetine uygun olmayan değerlendirmeler, bu rögar kapağı ağızdan çıkıyor. İçinde bu var zaten.” ifadesini kullandı.

“KEÇİ SARHOŞ OLUNCA KURDA MEYDAN OKUMAYA BAŞLARMIŞ”

Vural, şöyle devam etti: “Keçi sarhoş olunca kurda meydan okumaya başlarmış. PKK ile Oslo’da, Habur’da girdiği yasak aşkın sarhoşluğundan ve bu yasak aşkın meyvesi olan açılımın sarhoşluğundan anlaşılan Hüseyin Çelik zevk almaktadır. Aslında PKK açılım çocuğunun DNA test sonuçları, böylece ortaya çıkmıştır. Görülmektedir ki PKK açılımının, PKK silahı ile girilen yasak ilişkinin, yasak meyveleri Hüseyin Çelik’i zevkten dört köşe etmektedir. Bu tablo kimin nereye oturduğunu açık ve net ortaya koymaktadır. Çelik, PKK ile girdikleri bu ihanet yolculuğunun her geçen gün deşifre olmasını örtmek, PKK yamaklığının verdiği ezikliği bastırmak adına ses çıkarmakta, gürültü yapmaktadır.”

“ÇELİK, PAVLOV’UN DENEYİNDEKİ DENEK GİBİ”

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in, ne zaman milliyetçilikten, Türkçeden, Atatürk’ten bahsedilse tepki gösterdiğini söyleyen Vural, “Hüseyin Çelik’te aynen Pavlov’un deneyindeki denek gibi ne zaman MHP desek, ne zaman ülkücü desek, ne zaman Türk milleti desek, bölünmez birlik- bütünlük desek, PKK’yı kınasak oraya buraya saldırmaya, MHP’ye saldırmaya başlıyor. Bu, şartlandırılmış bir refleks içinde olduğunu ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu. Vural, herkesi Çelik’in sözlerini kınamaya davet etti.

“BU SALDIRGANLIK AYIPLARINI ÖRTME TELAŞIDIR”

PKK’nın asayiş örgütleri kurduğunu, cenaze törenleri düzenlediğini, açılışlar yaptığını kaydeden Vural, “Bütün bu tabloyu inkar etmeye başlayan Hüseyin Çelik gibiler öyle inkar ediyorlar ki, gece karanlığından şeytan şeytanlığından utanacak hale geliyor.” dedi. Vural, “Adam kaçıran, yol kontrolleri yapan, haraç kesen, şantiye basan, asayiş birimleri kuran, sözde şehitlikler yapan terör örgütüne gıgı çıkmayanlar; ‘memleket yanmış neyime ben yaranırım beyime’ diyerek MHP’ye ve Genel Başkanı’na laf söyleme cürretkarlığında bulunmaktalar. Bu saldırganlık ayıplarını örtme telaşıdır.” dedi.

MHP’nin kof kabadayılara pabuç bırakmayacağını söyleyen Vural, “Bir hafta süre tanıyorum diyen kara dilli yılana iki çift laf edemeyenler, taleplerimiz yerine gelmezse iç savaş çıkar diyenlere süt dökmüş kedi gibi yalananlar MHP’ye yiğitlik yapmaya kalkıyorlar.” diye konuştu.

“KURULAN BİR TUZAĞI BU İFADELERDEN SONRA BOZDUĞUMUZU ANLIYORUZ”

Vural şöyle devam etti: “Sen PKK kaşığı ile Öcalan maması ile beslenen bir bedbahtsın... 51 vekil PKK ile anayasa yapmanıza engel olduğu için saldırıyorsun. 51 vekil sizin kirli ve pis pazarlıklarınızı deşifre ettiği için saldırıyorsun. Çelik şunu bilmelidir ki, MHP’ye oy veren insanlar suratına tükürse onların tükürüğünde boğulur. Ama o tükürüğün bile haysiyeti var. Senin gibi gavur parası ile beş para etmezleri o tükürük ile bile şereflendirmezler... Anayasa yapım süreci ile ilgili söylediklerine bakıldığı zaman görülmektedir ki bir tuzak bozulmuştur. Bu ne telaş, bu ne şiddet. Yoksa, PKK ile yaptığınız görüşmelerde, onunla birlikte anayasa yapmak için acele mi etmeniz gerekiyor? MHP olarak kırmızı çizgilerimizin olduğunu açıkladık. Liderler bu komisyonun göreve devam etmesi kararını veriyor. Bu komisyon görevine devam etsin, uzlaşmayı artıralım dediği zaman acaba MHP’nin bu tavrı sizi niye ürküttü? PKK ile anayasa yapmak için mazeret mi arıyorsunuz? MHP, TBMM’de anayasa yapmaya kararlı. Biz kurulan bir tuzağı bu ifadelerden sonra bozduğumuzu anlıyoruz.”

“TAVRIMIZ AÇIK VE NET”

Vural bir gazetecinin MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır’ın açıklamalarını hatırlatması üzerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı açıklamadan bazı bölümler okudu. Bu konu ile ilgili tavırlarının açık ve net olduğunu söyleyen Vural, “Uzlaşma Komisyonu çalışmalarına devam etmelidir. 48 madde artırılmalıdır. Şu anda Uzlaşma Komisyonunun çalışmalarını sabote ettirmeye ve buna kefen biçmeye kimse çalışmasın. Bu uzlaşma zemininde kimin hangi kırmızı çizgileri var, ortaya çıksın. Uzlaşılan konularda yeri zamanı geldiği zaman nasıl bir adım atılacağını, Genel Kurul’a nasıl taşınacağını konuşalım, ondan sonra kırmızı çizgiler konusunda siyasi partiler tutumlarını millete götürsün. Millet de kanaatini ifade etsin.” cevabını verdi.

AK Parti’den neden bu kadar sert bir tepki geldi?” sorusuna karşılık Vural, “Bir tuzak vardı demek ki. Bu atılan adımın bir tuzak olduğu kanaatine vardım. Aşırı tepki göstermeleri gizli bir gündemleri olduğunu ortaya koymaktadır.” dedi.

Vural başka bir soruya karşılık ise “Lice’de PKK açılış yapacak, Cizre’de, Diyarbakır’da sözde asayiş birimleri kurulacak, sözde yaylalarda silahlı örgütler miting düzenleyecek ondan sonra Türk bayraklı birilerini gözaltına alacaksınız. Türk bayrağı tahrik unsuru olmaya başladı. Örgüt delili olmaya başladı. Bu ne utanmazlıktır. Kınıyorum. Kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum