Bahçeli: "Sen söylesen ne olur ki"

Bahçeli: "Sen söylesen ne olur ki"

Gazeteci Bahçeli'ye sorusunda "Sayın Öcalan" ifadesini kullandı ve..

MHP lideri Devlet Bahçeli, milletvekilleriyle yapacağı toplantı öncesi bir basın açıklaması yaptı. Kürt açılımının bir ihanet açılımı olduğunu sık sık dile getiren Bahçeli'nin basın toplantısında ilginç bir an yaşandı.

Bir gazeteci sorusunda "Sayın Öcalan" ifadesini kullandı. Ardından özür dileyen gazeteciye Bahçeli ise "Başbakan söylemiş, sen söylesen ne olacak" diye karşılık verdi.

BAŞBAKAN DÜRÜST OLSUN
Demokratik açılım için, milli birlik ve bütünlük projesi gibi yedek isimler piyasaya sürülmüştür. Türkiye’yi kimliksiz bir millet haline getirmeye çalışan bu projenin milli olduğunu söylemek, Türk milletiyle alay etmektir. Bu projenin milli birlik projesi olduğunu söylemek, akıl ve idrakten yoksun olarak görme gafletidir. Bu konuda başta Başbakan olmak üzere herkes dürüst ve namuslu olmalıdır.

BU PROJE HAİN BİR YIKIM PROJESİ
Bu proje hain bir yıkım projesidir. Patenti PKK’ya ait, kılavuzluğunu Öcalan’ın yaptığı bu projenin taşeronluğuna soyunulmuştur. Bu projeden yararlanacaklar İmralı’dır, Talabani’dir, Barzani’dir.

BAŞBAKAN SİYASİ AF VAAT ETTİ
AKP geldiğinde sıfır noktasına girmiş terörün, 7 sene sonra 15 misli arttığı bir gerçektir. Bugün başlatılan Kürt açılımının alt yapısı bu dönemde sinsice hazırlanmaya başlanmıştır. PKK’nın askeri tedbirlerle bitirilemeyeceği, AKP yetkilileri tarafından sürekli dile getirilmiştir.

BAŞBAKAN TÜRK MİLLETİNİ YIKIM PROJESİNE HAZIRLIYOR
Kürt açılımı süreci büyük bir sis perdesi arkasında yürütülmektedir. Başbakan Türk milletini şartlandırmaya ve yıkım projesine hazırlamaktadır. Geniş tabanlı milli mutabakat zemini oluşturmaya çalışan Başbakan, bölünme için yanına suç ortağı aramaktadır.

YÖK ve RTÜK bu süreçte kendilerine biçilen rolün gereği olarak sahneye çıkmıştır. ilk aşamada Kürtçe’ye statü kazandırılmasının alt yapısı oluşturulması yer almaktadır. Kürtçe’nin üniversitelerde başlatılması, Kürt enstitülerinin kurulması, seçmeli ders olmasının alt yapısının hazırlanması, pilot bölgelerden başlanarak Kürtçe bilen kamu personeli istihdamı, bazı kurumlarda iki dilli belediyecilik, bu konuda ilk hayata geçirilecek önlemlerdir.

SAYIN ÖCALAN KRİZİ
MHP lideri Bahçeli, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken ilginç bir diyalog yaşandı. Bir gazeteci sorusunu sorarken "Sayın Öcalan" dedi. Ardından özür dileyen gazeteciye Bahçeli ise "Başbakan söylemiş sen söylesen ne olacak" dedi.

Etiketler :