BAHÇELİ: TEZKERE UYARI SAVAŞ İSTEMİYORUZ

BAHÇELİ: TEZKERE UYARI SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi önerisine MHP'den kısmi destek geldi

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi önerisine soğuk baktıklarını ancak er ve erbaşlara seçilme hakkının verilmesinin eşitlik açısından makul olduğunu’’ söyledi.

Bahçeli, şöyle konuştu:

Başbakan'ın 18 yaşa seçilme hakkı önerisi gündem değiştirmedir. 18 yaşındakiler Meclis'e girmeyi değil, geleceklerinin güvence altına alınmasını istemektedir. MHP bu konuya ilkesel olarak mesafali durmaktadır.

Seçim dönemlerinde kışlaya siyasetin sokulma riski üzerinde dikkatle durulmalıdır. Er ve erbaşların oy kullanması hakkında Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşü alınmalıdır.

TEZKERE SURİYE VE PKK'YA UYARIDIR SAVAŞ İSTEMİYORUZ

3 Ekim günü Akçakale'ye atılan top mermisi bir anda ülke gündemini tesir altına almıştır. Düşen top mermisi masum vatandaşlarımızın canını almıştır.

5 kardeşimizin bu şekilde katledilmesi cinayettir. Suriye'nin kanlı oyunları insanlarımızı tedirgin etmektedir. Suriye'den düşen top mermileri devletimizin egemen haklarını etkiliyor.

Suriye'nin kaza diye geçiştirdiği bu hareketler devam etmektedir. Devamlı taciz atışları yapılmaktadır. Değişen angajman kurallarından TSK Suriye'nin radarla tespit ederek anında karşılık vermiştir.

Suriye'deki kaos bulutu milli güvenliğimizde riskler oluşturuluyor. 4 ekim tarihinde hükümet tarafından ülkemize yönelik tehidtlere zamanında müdahale etmek için tezkere TBMM'de görüşülmüş ve kabul etmiştir.

Biz tereddütsüz evet dedik. Tezkere kararına verdiğimiz olay Suriye topraklarından olan PKK varlığına da uyarı niteliği taşımaktadır. Tezkerenin TBMM'den geçmesi bizim için çok önemliydi Bizim isteğimiz savaş değildir.

BARIŞI KORUMAK İÇİN NE GEREKİRSE YAPILACAK

Türk milletini dibi görünmeyen karanlığa götürmek konusunda bir isteğimiz olmayacaktır. Ama gerekiyorsa her türlü fedakarlık yaparız. Barışı korumak için ne gerekiyorsa yapılacak.

Varlığımızı sakatlayacak, topraklarımızı aşındıracak emellere tezkere ile karşı durmak tıpki ecdadımız gibi bedenimizi siper etmekten çekinmeyiz. Yeri gelir yunus yeri gelir yavuz oluyoruz.

MHP NE AKP NE CHP İLE YANYANA

Bizi AKP'ye destek vermekle itham edenler önce ahlak ölçülerine sahip olacaklar. MHP'nin sürekli olarak birilerinin yanında gösterme hastalığının tedavisi yok. Bunlar bizi fikirsiz hedefsiz bir parti kalıbına sokmak için birbirleri ile rekabete girmişlerdir.

Tezkere kararına verdiğimiz evet oyu bu çevreleri telaşlandırmışdır. Bu yüzsüzlük ile avunanlar hangi oyunları figüranı olduklarını geçrmelidirler.

ÖDP, TKP ile olmayı sineye çekenler, önce kendi niyetlerindeki çürüklüğü görmektedir. MHP yalnızca sadece Türk milleti ile yanyanadadır. Ne CHP ne de AKP bizim umrumuzda bile değildir.

CHP ile Suriye sorununu kanatan AKP çoktan kader oyununu paylaşmışlardır. MHP'ye baston, kuyruk gibi ucube sıfatları yakıştıranlar bunu anlayacaklar.

12 binden fazla sığınmacının oldğu Akçakale de eğitim yapamamakta, aileler akrabalarının yanına gönderilmiştir. Halk ne yapacağını bilmiyor, bölgedeki çiftçiler mahsullerini bile toplayamıyor. Her an hayatları risk altındadır.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.