Bahçeli'den muhaliflere son darbe!

Bahçeli'den muhaliflere son darbe!

MHP yönetimi, Gemerek ve Tosya’da mahkemelerin aldığı ihtiyati tedbir kararını ilgili kurumlara iletti.

MHP yönetimi, Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemelerinin aldığıihtiyati tedbir kararına rağmen muhaliflerin olağanüstü kurultayda ısrarcı olması nedeniyle harekete geçti.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını Yargıtay'a taşıyan MHP Genel Merkezi, Gemerek ve Tosya'da mahkemelerin verdiği kararı İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileterek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

'KORSAN' KURULTAY

Parti avukatı Yücel Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, gerekli girişimlerin yapıldığını belirtti. Bulut, “Anayasa'nın 138/ son maddesi uyarınca 'Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez'” ifadelerini kullandı. Muhaliflerin 15 Mayıs'ta yapmayı planladığı kurultayı korsan olarak niteleyen Genel Merkez, bu hamlesiyle kurultayın yapılmasını önleyecek.
Öte yandan, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na 15 Mayıs'ta yapmayı planladıklarıkurultaya ilişkin dosya veren ve gözetim isteyen Çağrı Heyeti'nin dosyası İlçe Seçim Kurulu tarafından 'parti içi mesele' olduğu gerekçesiyle iade edildi.

Kaynak: Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.