Bahçeli'nin grup toplantısı konuşması

Bahçeli'nin grup toplantısı konuşması

Geçirdiği kalp ameliyatı sonrası ilk grup konuşmasını oturarak yapan Devlet Bahçeli, bu hafta ayaklandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "PYD terör örgütü değildir" diyen CHP'li milletvekili Sezgin Tanrıkulu'yu işaret ederek şunları söyledi:

"PKK=PYD, TERÖRİST HER YERDE TERÖRİSTTİR"

"CHP'li bazı çürümüş milletvekilleri de PYD'nin militanı gibi konuşmaktadırlar. Kimdir bu PYD? KCK kurmuştur. PKK eşittir PYD. Katil her yerde katil terörist her yerde teröristtir"

Bahçeli: Terörist her yerde teröristtir VİDEO

Bahçeli'nin grup toplantısı konuşması

Bahçeli'nin konuşmalarından satır başları:

AKP BÖYLESİ ÇARESİZLİĞE GÖZ GÖRE GÖRE DÜŞMÜŞTÜR

"İç ve dış politikada üst üste kaybedilen mevziler ülkemizi zora sokmaktadır. Türkiye siyaseti sıkışma yaşamaktadır. AKP Türkiye'yi meçhule sürüklemektedir. Endişelerimiz bir hayli fazladır. Milli güvenliğimiz aşırı riskle karşı karşıyadır. Artık gizleyecek bir şey kalmamıştır. İçinde bulunduğumuz şartlar ağırdır, hükümetimiz ise pasiftir. Yaşananlar geleceğimizi rehin altına almaktadır. AKP böylesi çaresizliğe göz göre göre düşmüştür. Ne ortadaoğudaki oyunu doğru okuyabilmiş, ne küresel güçlerin planlarını görebilmiştir. Davutoğlu atmış ama tutmamıştır, gaflet ve yanılgısının kurbanı olmuştur. Bu yanılgının Türkiye'ye yansıması son derece olumsuzdur.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA FİLM TAVSİYESİ

Davutoğlu bu fecaatin bir numaralı failidir. Geçmişte hem Davutoğlu hem Erdoğan öyle konuşmalar yapmıştır ki yüzleri varsa bugün kızaracaktır. "Ortadoğu'nun sahibi, öncüsü olacaktık. Suriye halkının sözcüsü olacaktık. Başkalarının gündemine dublör olma devri kapanmıştı. Yeni bir Ortadoğu doğuyordu, ülkemizin etrafından istikrar ve refah kuşağı oluşacaktı." Bu sözleri Davutoğlu söylüyor. Davutoğlu Dışişleri Bakanı'yken, her fırsatta konuştu, aklına ne geliyorsa söyledi. Stratejik derinlikte boğulduğunu hiç anlamadı. Sınırlarımıız Propaganda filmine benzeten yine Davutoğlu'ydu. Sayın Davutoğlu'na Köyden İndim Şehire ve Sahte Kabadayı filmlerini izlemesini öneriyorum. Ya da Kibar Feyzo'daki Maho Ağa'yı incelemesini öneriyorum.

TÜRKİYE'NİN YANLIŞ ELLERDE OLDUĞUNU GÖRMEK MECBURİYETİNDEYİZ

Türkiye'nin dışpolitikasına yön veren kişinin sözleri ve önerilerine ibret alarak bakınız. Dışpolitikada ördüğü teorik çatının gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmadığını fark etmiş midir? AKP çuvallamış ve içpolitikada olduğu gibi dışpolitikada da şanzımanı dağıtmıştır. Biz sorun yumağı diyerek coğrafyamızı değiştiremeyiz, tarihimizi inkar edemeyiz. Biz doğudan batıya, kuzeyden güneye ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyetiyiz. Neyle uğraşacaksak mevcut avantaj ve dezavantajlarımıza göre bunları başarmak zorundayız. Hamasi nutuklar bir şey kazandırmamaktadır. Türkiye'nin yanlış ellerde heba olduğunu görmek mecburiyetindeyiz.

MÜLTECİ POLİTİKASI

Yaklaşık 3 milyon mülteci Türkiye'dedir. Mülteci sayısının 100 bine ulaşmasını kırmızı alarm olarak gören Davutoğlu'nun 3 milyona yakın Suriyeli mülteci için ne diyeceği meçhuldür. Yeni bir mülteci kalabalığı sınırımızda birikmiştir. Geçtiğimiz hafta Münih'te düzenlenen toplantıda çatışmaların durdurulması kararlaştırılmışken, Rusya'nın sivil insanları katletmesi barbarlıktır. Mülteci sayısının artacağı, 600 bin yeni mülteci ile karşı karşıya kalabileceğimizi göstermektedir. Türkiye Suriye buhranının ceremesini çekmektedir. AB 3 milyar euroluk rüşvet ile Suriyeli mültecileri almamızı dayatmaktadır. AKP ise meseleyi makul bir yere indirmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde AB liderleriyle yaptığı mülteci pazarlığı medyaya sızmıştır. Ensar politikası diyenler AB tarafından vaadedilen parayı yetersiz bulmuştur.

PKK'YA KARŞI DAHA CİDDİ ADIMLAR ...

Hükümet TBMM'ye acil bilgi vermelidir. Sinsi faliyetlerin pahalıya mal olacağı asla hatırdan çıkarılmamalıdır. Ülke güvenliği açısından zorunlu ve kaçınılmazsa hem hak hem de milli görevdir. Vatan için bayrak için değil savaş ölmesini de biliriz. Türk milletinin hiç bir kimseden korkusu yoktur. Her askari aktivitenin hukuki temelinin de olması şarttır. AKP'nin 1 Mart tezkeresindeki tutarsızlığı bölgesel denklemden dışlanmamıza neden olmuştur. 1 Mart tezkeresi kabul edilmiş olunsaydı. PKK'ya karşı çok daha ciddi adımlar atılabilecek, peşmerge oluşumunun önüne geçilebilecek, Irak'ın yeniden inşaasında ekonomik kazanımlar daha da artacaktı. 1 Mart tezkeresine yanlış bakış fırsatların tepilmesine neden olmuştur.

DAVUTOĞLU ERZİNCAN'DA ŞARK MESELESİ BİTMİŞTİR DİYOR

Davutoğlu Erzincan'da Şark meselesi bitmiştir diyor. Bilmiyor ki bu mesele Davutoğlu'nun içindeki şer ekseni tarafından daha da bileniyor. Şark meselesi 4 parçalı Kürdistan kurulmadığı sürece hain emellerinden vazgeçmeyecektir.Topçularımız YPG'ye mukabele etmiştir. 40 km'lik fırtına obüsleri PYD teröristlerini hedef almıştır. Milli Savunma Bakanı, Miniğ Havaalanı'ndan YPG'nin çıkmasına kadar saldırının devam etmektedir. Müslim Türkyiye'ye hakaret etmektedir. Ayn El Arap'taki çatışmalarda sınırımızdaki YPG'lileri tedavi ettiren AKP'nin vebali ortadadır. Kobani'de dökülen Kürt kanı benim kanımdır diyen Serok Ahmet'ti.

Peşmerge ve PKK militanlarına karşılama törenleri düzenleyip vatan topraklarından Kobani'ye geçiren AKP iktidarıdır. 2014 yılı Ekim ayında Peşmergelerin Ayn El Arab'a geçişiyle ilgili olarak 'Obama'ya bu teklifi ben yapmıştım' diyen bu ülkenin Cumhurbaşkanı'dır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.