Correa’ya Fahri Doktora Unvanı

Correa’ya Fahri Doktora Unvanı

Bahçeşehir Üniversitesi’nden Ekvador Cumhurbaşkanı Correa’ya Fahri Doktora Unvanı

Bahçeşehir Üniversitesi resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelen Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa’yı ağırladı. Üniversite’nin Beşiktaş yerleşkesinde Bahçeşehir Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin yanı sıra Ekvador’dan Türkiye’ye gelen iş adamlarıyla da bir araya gelen Devlet Başkanı Correa, Türkiye – Ekvador ilişkileri konusunda bir de konferans verdi. Konferansın ardından Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa’ya Bahçeşehir Üniversitesi Fahri Doktora unvanı verildi. Türkiye’yi çok sevdiğini bu yüzden Türkiye'ye devlet bakanları, meclis üyeleri, sosyal yöneticiler, kırsal alanlardan çiftçiler ve öğrenci konseyleri başkanlarından oluşan bir heyetle geldiklerini dile getiren Ekvador Devlet Başkanı Correa, kendisini geleneksel bir politikacı olarak görmediğini dişle getirdi. “Akademik dünya benim ruhumu her zaman yeniler ve benim için çok önemlidir. Bu unvanı alçak gönüllülükle Ekvador halkı için alıyorum” diyen Correa, Latin Amerika'da seçimleri kazanmak gücü kazanmak değildir. Çünkü gözle görülemeyen ellerle sürekli mücadele etmek gerekir. Şu anda en çok yapmamız gereken şey yoksulluğa karşı mücadele etmek. İnsanlığı krize sokan, çevreyi kirleten ekonomik politikalara karşı durmalıyız. Sermayeyi bir kenara bırakıp insanlığa önem vermeliyiz. Herkesi Ekvador'a bekliyorum. Orada kendiniz evinizde hissedeceksiniz '' dedi.

 

“Öğrenciyken Türkiye’ye geldim”


Sıcakkanlı tavırlarıyla dikkat çeken Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, öğrencilik yıllarında Türkiye'ye geldiğini, Efes Antik Kenti, Sultanahmet Camisi, Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya Müzesi'ne hayran kaldığını anlattı. Özellikle Ayasofya’dan çok etkilendiğini ifade eden Devlet Başkanı, bu nedenle kızının isminin “Sofya” olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bahçeşehir Üniversitesi Ekvadorlu Öğrencilere Kapılarını Açıyor

 

Fahri Doktora töreninde konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ise Rafael Correa'nın dünya kamuoyunda olduğu gibi üniversitenin akademik çevrelerince de ilgiyle ve dikkatle izlenen seçkin bir devlet başkanı olduğunu belirterek Correa'nın, ülkesinde son derecede saygın bir iktisatçı olduğunu dile getirdi. Correa'nın devlet başkanı olarak izlediği politikalara, ülkesinin ulusal çıkarlarına olan titizliğinin yanı sıra, iktisatçı kimliğinin izlerinin de yansıdığını aktaran Yalçın, ''Correa, çok genç bir devlet başkanı olarak, uygulamakta olduğu kamulaştırma politikalarıyla, Güney Amerika yönetimi ile olan yakın ilişkileriyle ve kendisinden önceki dönemlerde yapılan ve Ekvador'un aleyhine olduğuna inandığı anlaşmalara karşı duruşuyla, uluslararası çevrelerde dikkat çekmektedir'' dedi.
Yalçın, evrensel değerler çerçevesinde yürütülen ekonomik kalkınmanın yanında, anayasal değişikliklerle gerçekleştirilmeye başlanan değişim ve atılımların, Ekvador Cumhuriyeti adına Correa ile sağladığı çok önemli kazanımlar olduğunu dile getirerek, Correa'nın devlet başkanlığı döneminde, Ekvador halkının çıkarlarına dayalı politikaların gereği olarak, önemli değişiklikler gerçekleştirdiğini aktardı. Rektör Prof. Dr. Şenay Yalçın, ülkeler arasında son yıllarda artan ticari ilişkilerin yanı sıra mutlaka akademik alanda da işbirliği kurmak gerektiğini de vurgulayarak dünyanın dört bir yanından gelen pek çok öğrenci gibi Ekvadorlu öğrencilerin de Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğrenim görebileceklerini ve bundan çok memnun kalacaklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Correa'ya fahri doktora ve Ayasofya Müzesi'nin bir sütununu temsil eden minyatür takdim edildi.

 hor2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.