Bahreyn'de bir cezaevindeki açlık grevi, BM'yi endişelendirdi

Bahreyn'de bir cezaevindeki açlık grevi, BM'yi endişelendirdi

Kötü koşullar sebebiyle başlatılan açlık grevi 24. gününü devirdi.

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Bahreyn'deki Jau cezaevindeki kötü koşullar nedeniyle yüzlerce mahkumun başlattığı ve 24'ncü gününe giren açlık grevine katılanların sağlığından endişe duyduğunu bildirdi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, yaptığı yazılı açıklamada, açlık grevinin başlamasının ardından yetkililerin tıbbi bakıma erişimi iyileştirmeyi ve ziyaret sürelerini artırmayı kabul ettiğini kaydetti.

Bahreyn'in BM İnsan Hakları Ofisine ülkeyi ziyaret etme davetini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Shamdasani, "Ülkedeki cezaevlerinin koşullarını değerlendirmeye ve uluslararası standartlar doğrultusunda yetkililere tavsiyelerde bulunmaya hazırız. Diğer teknik desteği sağlamaya hazır durumdayız." ifadelerini kullandı.

Shamdasani, Jau'daki kötü koşullar nedeniyle yüzlerce mahkumun başlattığı ve 24'ncü gününe giren açlık grevine katılanların sağlığından endişe duyduğunu da vurguladı.

Yüzlerce mahkum, ağustosun ilk haftasından itibaren cezaevinin şartlarının iyileştirilmesi için açlık grevine başlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.