Filistin’den Altın Madalya

Filistin’den Altın Madalya

Milli tekvandocuya Filistin’den altın madalya

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Asya Kıtası Olimpiyat Elemeleri’nde Filistin’i temsil ederek bronz madalya kazanan tekvandocu Bahri Tanrıkulu’na Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın gönderdiği altın madalya ve onur belgesini takdim etti.

Filistin'in Ankara Büyükelçiliği rezidansında Büyükelçi Mustafa'nın ev sahipliğinde iftar daveti verildi. Davete, Ankara'da yaşayan Filistinliler, büyükelçilik çalışanları ve gazeteciler katıldı.

Büyükelçi Mustafa, burada yaptığı konuşmada, iftara onur konuğu olarak davet edilen eski dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu'nun Filistin’e gönül vermiş gerçek bir Filistin aşığı olduğunu belirterek, "Tanrıkulu, Filistin’e olan duygularını icraata geçirerek, Filistin’i uluslararası arenada temsil etmeye karar verdi." dedi.

Milli tekvandocu Tanrıkulu’nun, Türk yetkililerin de desteğiyle Filistin adına Asya Kıtası Olimpiyat Elemeleri’ne katıldığını ve bronz madalya almaya hak kazandığını hatırlatan Mustafa, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından gönderilen onur belgesi ve altın madalyayı Tanrıkulu'na takdim etti.

Tanrıkulu ise uzun yıllar Türk Milli takımında ülkesini temsil etmekten mutluluk ve onur duyduğunu belirterek, Filistin bayrağı altında Asya şampiyonasında üçüncülük elde etmekten de aynı mutluluk ve şerefi hissettiğini söyledi.

Filistin’i temsil etme sebebinin madalya kazanmak olmadığını vurgulayan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Amacım Filistin bayrağını uluslararası arenada temsil etmek ve sportif anlamda Filistinlilerin sesini duyurarak Filistin’e destek olmak. Bunu da başardığımı da düşünüyorum. Filistin halkı için öncü olmak, başarılı Filistinli gençleri dünya arenasına çekmek ve spor yaparak hayata tutunan gençlerle Filistin’in sesini duyurmak benim hedefim. Filistin’in varlığının daha çok gündeme gelmesi amacıyla müsabakalara katıldım ve bundan sonraki süreçte de Filistin’i temsil etmeye devam etmek istiyorum."

Eski dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Filistin adına 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için Filipinler'de düzenlenen Asya Kıtası Elemeleri'ne katılarak bronz madalya kazanmıştı.

 

Filistin’den Altın Madalya

Filistin’den Altın Madalya

Filistin’den Altın Madalya

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.