Bakan Ağbal'dan ikramiye müjdesi!

Bakan Ağbal'dan ikramiye müjdesi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan ikramiye müjdesi geldi. Ağbal; “30 yıldan fazla çalışılmışsa kişiye emekli ikramiyesini vereceğiz” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Geçmişe dönük hangi yılda emekli olunmuşsa olunsun bir şekilde 30 yıldan fazla çalışılmışsa kişiye doğrudan doğruya güvenlik kurumuna müracaat etmesi halinde emekli ikramiyesini vereceğiz” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı bir televizyon programda ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bakan Ağbal, emeklilik ile ilgili yapılacak düzenlemelere değinerek, “30 yıldan daha fazla süre ile çalışan devlet memurları Anayasa Mahkemesi kararından sonra kaç yıl çalışmışlar ise o yıla tekabül eden emekli ikramiyesini alabilecekler. Geçmişte emekli olup ta 30 yıldan fazla çalışanların emekli ikramiyesinin nasıl ödeneceği konusuydu. Bu konuda vatandaşların başvurusu üzerine yargı da devam eden bir süreç var. Biz yargıda devam eden sürecide dikkate alarak bir yasal düzenleme yapmak istiyoruz.

30 YILDAN FAZLA ÇALIŞMIŞSA İKRAMİYE VERECEĞİZ

Şuanda Genel Kurul’da. Bu yapmış olduğumuz düzenleme ile geçmişe dönük hangi yılda emekli olunmuşsa olunsun bir şekilde 30 yıldan fazla çalışılmışsa kişiye doğrudan doğruya güvenlik kurumuna müracaat etmesi halinde emekli ikramiyesini vereceğiz. Yaklaşık 400 bin emeklimizi ilgilendiren bir düzenleme. 31 bin vatandaşa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yargı kararına bağlı olarak ödemeleri yaptı. Geride kalan önemli sayıda vatandaşımız ile ilgili ödemeleri de yapacağız” şeklinde konuştu.

7.8 MİLYAR LİRALIK BİR ÖDENEK ÖN GÖRDÜK

Bakan Ağbal, asgari ücrete ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Bütçemizde 7.8 milyar liralık bir ödenek ön gördük. Bu 2016’dan devam eden ödemeleri de kapsıyor. Hesaplamalarımıza göre 2017 yılında asgari ücret desteğini devam ettirmemizin 12 aylık maliyeti 7.8 milyar lira. Önümüzdeki günlerde ne kadar bir asgari ücret desteği vereceğimizi kamuoyu ile paylaşacağız.

 

YÜZDE 30'LUK ARTIŞI DİKKATE ALACAĞIZ

İş verenden öte yaklaşık 14 milyon çalışanımız var. Bu düzenlemeden 9 milyonun üzerinde çalışanı istihdam eden iş verenimiz yararlanacak. 2016 yılında asgari ücrete yüzde 30 zam gelmişti. 2017 yılında asgari ücret desteği verirken yüzde 30’luk artışı dikkate alan bir çalışma yapacağız.”

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.