Bakan Albayrak: Tüm Türkiye'ye müjde vermek istiyorum

Bakan Albayrak: Tüm Türkiye'ye müjde vermek istiyorum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ankara'da Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılış töreninde konuştu..


Bakan Albayrak: Tüm Türkiye'ye müjde vermek istiyorum


Bakan Berat Albayrak, Ankara’da Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılış töreninde, "Tüm Türkiye'ye müjde vermek istiyorum. Bu okul tek olmayacak. Farklı şehirlerde benzer yatırımları atacağız. Bunun yanında maden teknolojileri alanında tüm Türkiye'de 12 lisemiz eğitime başladı. Bu okulların sayısının artması ve daha yeni bölümler açılmasını hedefliyoruz." dedi. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ankara'da Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılış töreninde konuştu.

ENERJİ MALİYETİ 71 MİLYON TL

Açılış töreninde yaptığı konuşmada,enerji tasarrufu hakkında konuşan Bakan Albayrak Standart bir lisenin enerji maliyeti bugünkü değeri 257 milyon TL, bu okulumuzda ise 71 milyon TL olacak" dedi. Çok verimli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Bakan Albayrak normal bir liseye göre verimlilik açısından daha fazla maliyeti olan lisenin 3 yılda yapılan masrafı amorti edeceğini ifade etti.

"YORULMADAN ÇALIŞACAĞIZ"

Yüksek enerji ithalatının önemli sorunlardan bir tanesi olduğunu belirten Bakan Albayrak Türkiye'yi enerji alanında dışa bağımlılıktan kurtaran yatırımları hakkında düşüncelerini anlattı. Milli Enerji ve maden politikasına ilişkin yatırımlardan bahseden Bakan Albayrak, "Önemli süreçler başladı. Doğalgaz alanında, LNG yatırımları noktasında önemli yatırımlar gerçekleştirerek arz güvenliğimizi garanti altına almak için sağlam adımlar atıyoruz. Sahip olduğumuz kaynakları net bir şekilde ortaya çıkarıyoruz. Enerjide dışa bağımlılığı bitirmek için gece gündüz çalışacağız. Bu istikamette yorulmadan çalışacağız" dedi.

"DOPİNG ETKİSİ YAPACAK"

Türkiye enerji ticaretinde önemli bir noktaya taşıyan projelere değinen Bakan Albayrak, "Ekonominin ve sanayinin büyümesinde bu yatırımlar ülkemize doping etkisi yapacak" sözlerini kullandı.

"TEK EKSİĞİMİZ VAR, YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ"

"Geleceğin mühendislerini burada görüyorum" diyerek Albayrak öğrencilere seslendi ve şunları kaydetti:

"Türkiye'yi bir üst lige taşıyacak önemli gelişmelere ön ayak olacaksınız. Bizim ürettiğimiz rüzgar tribünleri dünyanın her yerinde kullanılacak. Tek bir eksiğimiz var. Yetişmiş insan gücü. O da MEB ile birlikte bu alanda devrim gibi adımlar atıyoruz. Daha kaliteli ve rekabet edebilir bir sürecin arefesindeyiz. Alın terinin yanında akıl terini de ortaya koyacak, dünyaya meydan okuyacak yeni genç El Cezeri'lere ihtiyacımız var. Yazılacak bu hikayenin başkahramanları burada oturuyor. Sizler bu başarılara talip olmazsanız bu ülkenin bu alanda başarıları olmayacak. Hedef hep yukarıları. Cumhurbaşkanımız öyle diyor."

"DESTEK OLMA SÖZÜ VERİYORUZ"

Cezeri 12. Yüzyılda 50'den fazla makine ve robot tasarladı. Bu okulumuzda başarılı olan kardeşlerimize lise ve üniversite sonrasında her dönemde Milli Eğitim Bakan'ı ile birlikte destek olma sözü veriyoruz.

"EN İYİSİNİ YAPMAK ZORUNDASINIZ"

En iyi olmak için elinizden gelenin en iyisini yapmak zorundasınız. Hedef bu olacak. Artık vasatlık yok. Sizlerden büyük beklentileri olan 80 milyonun sorumluluğunu her alanda hissetmek zorundasınız. Tüm bu ülkenin vebalinin omuzlarımızda olduğunu unutmayacağız. 2071 hedeflerine araştıran sorgulayan idealist bir gençlik taşıyacak. Bir elinde taş bir elinde sopayla dış güçlerin maşası olan gençler istemiyoruz. Bizler içinden çıkan toplumun gerçeklerine yabancı olmayan çevresini en iyi şekilde okuyan pozitif bilimleri yakından takip eden bir gençlik istiyoruz.

BAKAN ALBAYRAK'TAN ÇEVRE DOSTU LİSE MÜJDESİ

Bakanlık olarak ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmanın yolunun gençlikten geçtiğini biliyoruz. İnsan kaynağının geliştirilmesi için bütün çalışmaları yürütüyoruz. Teknik lise yatırımın önemli olduğunu biliyoruz ve önceliklendirmek istiyoruz. Tüm Türkiye'ye müjde vermek istiyorum: Bu okul tek olmayacak. Farklı şehirlerde benzer yatırımları atacağız. Bunun yanında maden teknolojileri alanında tüm Türkiye'de 12 lisemiz eğitime başladı. Bu okulların sayısının artması ve daha yeni bölümler açılmasını hedefliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.