Bakan Arınç'tan bomba gibi söz

Bakan Arınç'tan bomba gibi söz

Bakan Arınç, bir konuştu pir konuştu! Çetelere meydan okuyan Arınç, Erdoğan için bakın neler söyledi neler!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çetelerin AK Parti iktidarına darbe yapmak için çaba sarfettiğini iddia etti. Arınç, Erdoğan'ın Davos'taki tavrı içinde oldukça ilginç sözler söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çetelerin AK Parti iktidarını devirmeye çalıştığını vurgulayarak, "AK Parti'yi yıkacaklarmış. Halkın seçtiği iktidarı devireceklermiş. Neredeymiş o eski darbe günleri. Neredeymiş eski kazançlı günler. Küçüğü de büyüğü de şimdi bir yerlerde. Türkiye'de AK Parti iktidarı var. Meydan okuyoruz. Ateş-i Nemrut'tan korkar mı İbrahim olan? Hodri meydan, hodri neydan!" dedi.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 7 Haziran'da yenilenecek olan belediye başkanlığı seçimleri öncesinde ilçeye gelen Arınç, partisinin ilçe teşkilatı binasında halka hitap etti.

Her oyunun kendi üzerlerine oynandığını söyleyen Arınç, şunları söyledi; "Bu AK Parti nasıl olmalı da iktidardan gitmeli. Bu partinin ayağına nasıl çelme takmalıyız. Bu geldi düzenimiz ve tezgâhımız bozuldu. Akyazılılar, siz televizyon izliyorsunuz, gazeteleri her gün okuyorsunuz değil mi? Silivri'de bir yargılama var; adına Ergenekon mu diyorlar ne diyorlar biliyorsunuz değil mi? Bunun iddianamesinde gazetelere boy boy sayfalar halinde çıkan bir takım konuşmalar, bir takım planlar, bir takım organizasyonlar var.

Bunların bir tek hedefi var. Çeteler Türkiye'de AK Parti iktidarını devrimeye çalışıyor. Biz de devrilmiyoruz. Hamdolsun ayakta duruyoruz. AK Parti'den başka bir parti iktidarda olsaydı ve bu tezgâhlar böylesine planlanmış olsaydı bizim ayakta kalmamız mümkün değildi. Rüzgârından bile giderdik; ama AK Parti var. Yerinde sabit dim dik duruyor. Tek gücünü Rabbimin lütfundan, milletin takdirinden alıyor. Bu yüzden 6,5 yıldır iktidardayız."

"TAYYİP BEY BEN SANA BUNDAN ÖNCE VE BUNDAN SONRA BÜTÜN HAKLARIMI HELAL EDİYORUM"

Başbakan Erdoğan'a Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e karşı gösterdiği yiğitlik ve asaletten dolayı hakkını helal ettiğini dile getiren Arınç, "Biz Başbakanımızla 30 yıldır arkadaşız. Aynı yolda beraber gittik yıllarca. Sonunda böyle bir partiyi kurduk. Bizim de birbirimize kızdığımız gücendiğimiz günler olmuştur; ama bir olay oldu. O olay bana hayatımın gayesini verdi. Bu olay bana 40 yıla yaklaşan siyasi hayatımın en güzel meyvesini verdi. Ben ondan sonra dedim ki 'Ey Tayyip Bey ben sana bundan önce ve bundan sonra bütün haklarımı helal ediyorum'. Neydi o olay biliyormusunuz? Bu olay Davos'ta gösterilen yiğitlikti, asaletlikti, büyüklüktü." dedi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü; "Siyasetin bir gayesi olmalı. Yatarak yuvarlanarak siyaset olmaz. Zamanı gelir sizin bir asalet göstermeniz gerekir. Sırf yerimde kalayım, beni görmesinler, bana bir şey yapmasınlar ve benden nefret etmesinler diye başını gözünü saklayan siyasetçileri çok gördük geçmişte. Ama yiğitlik odur ki ama yanında masum ve mazlum insanlara en büyük zulmü yapmış bir devletin cumhurbaşkanı otururken bile zalime karşı hakikatı söyleyebilmektir. Bunu Türkiye'nin Başbakanı yaptı. Çok şükür hayatta bunu gördünüz ya ölsek bile gam yemeyiz. Bu çok güzel bir şey."

Etiketler :