Bakan Avcı'dan dershane açıklaması!

Bakan Avcı'dan dershane açıklaması!

Bakan Avcı, AYM'nin dershaneler ile ilgili verdiği karar sonrası dershane temsilcileriyle bir araya geldi.

Anayasa Mahkemesinin, dershanelerin dönüştürülmesini öngören Kanun'un ilgili hükümlerinin iptaline ilişkin gerekçeli kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı dershane temsilcileriyle bir araya geldi. 

Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ve MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci katıldı. Toplantıya dershaneleri temsilen  ÖZDEBİR Başkanı Faruk Köprülü, TÖDER Başkanı İbrahim Taşel ve Özel Öğretim Derneği Genel Başkanı Ahmet Akça katıldı. Altunizade Öğretmenevi'nde gerçekleşen toplantı yaklaşık 2,5 sürdü. 

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAYINLANACAK

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Nabi Avcı gelecek hafta yayınlayacakları yönetmelikle eğitim camiasının beklentilerini karşılayacaklarını umut ettiklerini söyledi. Avcı “Milli eğitim Bakanlığı olarak Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı doğrultusunda ikincil mevzuatta yapacağımız düzenlemelerle ortaya çıkması muhtemel yasal boşluğu nasıl giderebileceğimizi sektör temsilcisi arkadaşlarımızla istişare ederek belli bir noktaya getirdik. Önümüzdeki hafta yayınlayacağımız yönetmelikle ikincil mevzuatla ilgili yapılması gerekenler yapılmış olacak. Böylece velilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, girişimcilerimizin, eğitimcilerimizin beklentilerini en uygun biçimde karşılayacağımızı umut ediyorum. İnşallah önümüzdeki hafta yönetmelik de yayınlandıktan sonra daha ayrıntılı olarak yaptığımız düzenlemeleri, anlamını ve sonuçlarını birlikte konuşma fırsatını bulacağız" dedi.

"EK KURS İHTİYACI OKUL SİSTEMİ İÇERİSİNDE ÇÖZÜLMESİ SAĞLANACAKTIR"

Özel Eğitim Derneği Başkanı Ahmet Akça dershanelerin dönüşüm sürecinden geri dönüşün eğitim camiasına bir yarar sağlamayacağını belirterek yaptıkları toplantıdan sonra sektörlerindeki belirsizlik endişesinden kurtulduklarını ifade etti. Akça “Bugün sayın bakanımızla yaptığımız çalışmada gördüğümüz olay şu. Sektörün en büyük endişesi belirsizlikdi. Bu belirsizlik bizim zihnimizde gitti. Belirsizlik yok. Bu süreçte dönüşüm kapsamına giren temel liseler ve dönüşüm okulları güçlenerek çıkmıştır. Dershanelerin dönüşüm süreci bir yola girdi. Bunu gerişe döndürmek ne velilerimize ne öğretmenlerimize ne öğrencilerimize ve ne eğitim camiamıza bir yarar sağlamayacaktır. Yeni getirilen düzenlemelerle temel liselerin ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ek kursların okul sistemi içerisinde legal bir zeminde çözülmesi sağlanacaktır. Biz bu gün bunu gördük" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.